söndag 30 oktober 2011

Siena och Club Calcio

Det här kommer att låta som hajp, i och med Siena vunnit Chievo med 4-1 i lunchmatchen, men det är några veckor nu som jag börjat tänka att det kanske blir Siena som blir höstens lag i Serie A. Det mest otippade laget i den övre halvan. Om nu inte Cagliari lyckas hålla sig kvar där.

Det började just med matchen mot Cagliari på Sant'Elia. Cagliari har som alla vet haft problem med att skaffa ett fruktat anfall till truppen och även i praktiken anfallare som gör tillräckligt många mål. Ändå har det så långt inte varit något annat lag än Siena som fått Cagliaris hela offensiva spel att verka så impotent. Och i slutändan var toskanerna närmast segern i det mållösa mötet. Sedan dess har Siena inte förlorat. Så, jag har varnat er.

* * *
Just nu sitter jag framför Udinese - Palermo på Tv4 Sport.

Jag hoppas att Toto Di Natale gör mål, för det finns inget jag längtar till mer än att ännu en söndag sitta framför Club Calcio och höra studion för 76:e gången prata om hur fantastisk denne Di Natale är.

Sen finns det spelare som man kan prata om ändå även om de inte gjort mål eller knappt spelat.

Så man kan ju alltid hålla tummarna för att åter får höra Marcus Birro ösa diverse smickrande beskrivningar över Francesco Totti. I en förutsägbar mediavärld vill man att någon gör något annorlunda. Som att beskriva Totti som underbar, fantastisk, ovärderilg, stor, kär. Det räcker med alla rubriker om Nicolas Burdissos storhet som man annars måste stå ut med.

Om vi har ännu mer tur så kanske någon kan prata om den underbare gentlemannen Alessandro Del Piero. Vars Juventus ju slog Inter igår. Det kanske kan vara en anledning.

Inga kommentarer: