lördag 10 december 2011

Talades om tronskifte förra gången också (just sayin'...)

Apropå El Clasico ikväll. Märkligt att få verkar minnas att scenariot är nästan precis som det var inför förra säsongens första ligamöte, som då visserligen spelades på Camp Nou och inte Bernabeau.

Även då var alla övertygade om att Real Madrid var det bättre laget. Sen sprang de ut på planen och blev fullständigt avklädda. Det var det mest pinsamma som José Mourinho har varit med om sedan han slog som tränare i Porto.

Man kan ju inte bara anta att historien kommer att upprepa sig, och ett fåtal personer har faktiskt påpekat kopplingen mellan snacket nu och snacket då.

Ändå är det alldeles för mycket den här gången-snack som står som argument för Reals favoritskap. Alltså, man förbiser att den här gången är precis som den där gången. Slutet av November 2010.

Personligen hoppas jag såklart att historien upprepar sig. Någon 5-0-seger kommer det inte att bli för Barca. Inte på bortaplan. Men en enkel seger är inte alls uteslutet. En del av fotbollens charm är oförutsägbarheten. Men en annan del av charmen är förutsägbarheten. En historia. Ett mönster. Allt det där.

Inga kommentarer: