söndag 9 november 2008

Milanoderby säsongen ut?

Roma gav svar på tal genom att vinna övertygande mot Chelsea. Sen var gårdagens poäng mot Bologna trots allt ett steg framåt. Synd bara att Totti spelade en stor roll i båda matcherna. Det ger vatten på kvarnen för de som menar att Roma är för beroende av Totti. Men Totti hamnar nu senst ändå i skuggen av Cicinho. Offensvit en av ligans bättre försvarare, defensivt ganska oduglig. Det speciella med självmålet var inte att det kom på övertid och att det var jävligt klantigt. Det speciella var att det såg så medvetet ut. Det var ingen dålig skarv. Det var en klockren träff rakt fram mot mål, på ett inlägg som ändå inte såg tillräckligt hård ut för att kunna ställa till såna grova fel.

Men som sagt, jag tror det är ändå ett steg framåt. Problemet med Roma har inte varit att shit happens. Snarare att inget händer. Att de är klantiga har vi sett prov på många gånger tidigare. Dock är det nog ändå kört med fjärdeplatsen.

Jag får till slut ta av hatten för Alessandro Del Piero. Jag tycker han har fått för mycket beröm gratis de senaste åren, men den senaste månaden har han helt enkelt åstadkommit fett mycket för att vara en sån avdankad gubbjävel (sorry).

Lite i smyg håller Genoa på att klättra uppåt. Förra veckan togs meriterande 2-2 borta mot Udinese, och idag demolerades Reggina med 4-0. Diego Milito upp i skytteligaledning för övrigt. Fast han har fått slå väl många straffar kanske.

Och till sist noteras att Milanokampen kommer att bli hetast på... jag vet inte hur länge. 20 år? Udinese har börjat visa en mänskligare sida och Juventus tror jag inte på som ligasegrare. Hur länge orkar Napoli haka på? Det såg inte så jättestabilt ut idag.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: