måndag 12 januari 2009

Candy

Märkligt att se Liverpool så envist försöker ge bort sin chans att vinna ligan för första gången på 19 år. Det är ingen liten lucka. Jag kan tänka mig att folk som är ungefär jämngamla med mig fortfarande inte upplever det som världens längsta tid. När jag började följa fotbollen var Liverpool regerande engelska mästare. Det känns inte som evigheters evigheter sen. Men 19 år är 19 år. Om man tänker mer som att 1946, och sen inga fram till 1965, då låter det genast mycket mer. Ligger ju inte så långt borta att luckan blir en kvarts sekel snart.

Att kryssa på bortaplan är inget skandal. Men det var som en påminnelse om vad man presterat mot Fulham och West Ham för inte så längesen.

Fortfarande måste Liverpool sägas ha bästa utgångsläget, trots att United körde över Chelsea igår. Att ha två hängmatcher behöver inte vara en stor belöning. Men fortfarande går det inte att lita på att saker och ting inte upprepas för Benitez & Co. Man ska inte låtsas som att ingenting har förändrats. Vi är i mitten av januari och Liverpool leder Premier League. Det är första gången sedan den moderna fotbollens verkliga genombrott kom för snart 10 år sen. Man har kommit en bit längre än normalt. Men varför då förstöra det i onödan? Varför tappa poäng mot bottenlag på Anfield?

Undrar för övrigt om Spurs verkligen kan åka ur.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: