fredag 23 januari 2009

Ära, snabba vändningar, pengar och dåliga investeringar

Tillbaka från influensan. Vad har hänt sen sist? Jag har upptäckt att Athletic numer verkar ha tröjsponsor. Det är vad man kan kalla för slutet på en era. Men det får gå. Hellre Athletic med lite cash och kvar i primeran, än en tröja med ära i segundan. De går som tåget också.

Inter har samma problem som man hade förra året. Över en sommar blev Crespo, Stankovic, Materazzi och till viss del Cruz dussinlirare, från att ha burit laget till titeln, tillsammans med de andra. Inter som tidigare var för bra i anfallet har nu något som kan kallas för anfallsproblem. De har bara en man där framme som ligger i toppen av karriären. Obinna vet jag inte, men han kanske inte riktigt platsar som en startare i Inter. Tre respektive sex poäng ner till konkurrenterna kan ändå räcka till tredje raka. Därefter får man verkligen ligga i på transfermarknaden. Och inte slösa bort pengar på spelare som Ricardo Quaresma och Amantino Mancini. I efterhand undrar man också varför man sålde Suazo. Han låg ändå mer rätt i sin karriär än Cruz och Crespo. Eller Adriano.

Kaká går inte till Manchester City. Jag vet inte om det är världens lojalitetssignal. Visst, det visar att pengar inte är allt, men jag har sett större uppoffringar. Kaká valde att förbli stenrik framför att bli ännu mer stenrik. Jag kan inte känna världens beundran över det. När Lucarelli drog till Livorno och halverade sitt lön, eller Etxeberria som ska spela ett år gratis för Athletic... Där kan man tala om lojalitet. Andra exempel finns.

Och, just det. Manchester City har köpt den inte så purunge Craig Bellamy för £14 miljoner. Luca Toni var ungefär lika gammal när han gick från Palermo till Fiorentina för nästan hälften...


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: