måndag 29 november 2010

Milan blev vinnaren, trots allt

Status quo må vara ett uttjatat uttryck inom den moderna fotbollen, men i det här lite annorlunda sammanhanget som utgörs av Serie A:s 14:e omgång är det lite av ett understatement.

När Milan till slut tappade poäng i omgångens öppningsmatch utgick man ifrån att det skulle bli än mer intressant däruppe. Tji fick man, då samtliga lag som på något konstigt sätt kan sägas ha en chans på scudetton, eller som för tillfället hänger med däruppe, tappade poäng. Typiskt.

Eller nästan alla då. Inter som jag i senaste inlägget valde att inte helt såga av tog sin kanske sista chans.

Juventus, Napoli, Roma och Lazio däremot tappade alla poäng. Inget av resultaten var i och för sig särskilt överraskande (Catania är ett jobbigt lag att möta), men av så många lag hade man ändå trott att någon skulle knipa en trepoängare.

Så man kan väl säga att Milan ändå kom ut som vinnaren. Man behöll sin ledning mot de flesta av konkurrenterna och visade dessutom styrka i att ha varit närmast seger i Genua mot Sampdoria, trots att man spela i Champions under veckan. Förra säsongens Milan, och även det som inledde den här säsongen, hade blivit ordentligt pressat av Samp borta och fått vara nöjt med en poäng. Det här var ett styrkebesked.

* * *

Tottenham Hotspur Football Club. Kan de vinna Premier League den här säsongen? Kanske. Jag tror att de kommer att falla hur nära de än kommer, men jag hade skrattat åt själva idén för en månad sen. Nu har Chelsea en chockerande dålig svit och United är svagare än på väldigt länge. Spurs däremot verkar ha de flesta av spelarna i rätt ålder och har en jävla entusiasm på det täta White Hart Lane. Även om jag störs av deras framgångar på grund av Bank o Niva (om det behöver motiveras så får det bli en annan gång), vore det såklart kul om något så extremt oväntat hände.

I Champions däremot vill jag att de åker ur så fort som möjligt.

* * *

El Clasico känns för mig mer tråkigt än på länge. Barcelona är ju en svagare version av de föregående säsongerna och Real Madrids så förutsägbara transformation med handplockade stornamn hit och dit gör det hela bara till ännu en påminnelse om den övergripande förutsägbarheten.

* * *

Roberto Donadoni... Har ett jävla flyt just nu. 12 poäng på två matcher där Cagliari varit varken sämre eller bättre än man var under Bisoli.

Bologna som börjat få det väldigt oroligt med hot om poängavdrag och allt möjligt hade en sån där jobbig match där man inte kunde gömma sig bakom motståndarens storhet (Chievo), samtidigt som utgångstipset trots allt var X2. Då kom snön och sköt upp matchen. Lägligt.

Bari misslyckades med uppgiften att ta säsongens på pappret enklaste match och måste nu räknas som en skyhög favorit till att åka ur Serie A. Flera omgångar in på säsongen såg jag det som ett av ligans mest svårspelade lag.

Inga kommentarer: