torsdag 4 november 2010

Så hopplöst...

I en vecka där Werder Bremen åkt på däng hemma mot FC Twente, och City blivit avklätt i Poznan, så är det kanske ingen idé att måla fan på väggen när det gäller de italienska lagens äventyr i Europa.

Jag är så less på att låta som Marcus Birro men någon jävla nivå måste man väl hålla?

Känns som att det bara blir värre och värre för varje match som går. Det är nästan så att de verkligen håller allsvensk nivå.

Det har sedan Uefas devalvering av Uefacupen alltid varit en sanning att italienska lag i regel skiter i den där sämre turneringen, men det här är ändå lite för mycket.

Att Napoli torskar mot Liverpool borta är kanske inte så mycket att säga om, men kolla på Juventus... 0-0 mot reklamklaget Red Bull Salzburg hemma... Det har väl hänt här och där, men för Juves del följer det på 3-3 hemma mot Lech Poznan.

Kolla på Sampdoria som inte lyckas besegra ukrainska Metalist på hemmaplan.

Det börjar bli för ruttet det här.

Som det ser ut nu kommer max tre lag att vara kvar i de europeiska cuperna efter jul.

En snabb prognos:

Inter - Är så gott som klar för avancemang, men har å andra sidan på ett slarvigt sätt gett bort övertaget om gruppsegern till Spurs. De där målen av Bale på San Siro var allt annat än onödiga. De gav Spurs bättre inbördes statistik, så det räcker att de hamnar på samma poäng för att Inter ska få nöja sig med andraplats.

Det är väl avancemanget som verkligen räknas säger säkert någon. Think again, bro'... Potentiella motståndare i åttondelen som gruppsegrare: FC Köpenhamn, Shakhtar, (svagt) Valencia, (svagt) Schalke 04, Spartak Moskva. Som grupptvåa: Barcelona, Chelsea, Man United, Arsenal, Real Madrid, Lyon, Bayern München.

Chans till avancemang: 90%
Chans till gruppseger: 15%

Milan - Har egentligen presterat vad man kunnat förvänta sig av ett halvsvagt Milan, varken mer eller mindre. Grejar avancemang vid seger hemma mot Ajax om inte annat. Kommer däremot inte att vinna gruppen, och så gott som alla potentiella motståndare i åttondelen känns därför som snäppet vassare.

Chans till avancemang: 70%

Roma - Tog en minst sagt viktig och oväntad seger borta mot Basel. Men i och med att schweizarna ändå får inbördes övertag så krävs det nog minst tre poäng till för att gå vidare. Mycket handlar om hur det går mellan en (förmodligen) gruppsegerklar Bayern hemma mot Basel i sista omgången. Lever tyskarna upp till normal potential är Baselseger utesluten där, men ja... Behöver man inte ta poäng så behöver man inte det. Roma har alltså Bayern nästa hemma, där jag tror att man får vara nöjd med en poäng... Och därefter väntar Cluj i Rumänien. Döm själva.

Chans till avancemang: 50%

Juventus - Det är väl coolt att ha kryssat samtliga fyra matcher i turneringen, men dagens fjärde var nog slutet för Den fräcka tjejen i stan. Framförallt på grund av Lech Poznans seger mot City. Juventus måste slå polackerna borta för att gå vidare. Bästa tipset är att man tar ytterligare två kryss av det som väntar.

Chans till avancemang: 20%

Palermo - Har tappat formen helt utan förklaring och ligger nu väldigt risigt till. Måste med allra största sannolikhet vinna de kvarvarande matcherna mot Sprata hemma och Lausanne borta. Inte mission impossible, men är ändå beroende av CSKA:s attityd mot Sparta.

Chans till avancemang: 30%

Sampdoria - Var någon minut ifrån att kvala sig för Champions och ungefär lika mycket ifrån att ta en tung seger borta mot PSV i första omgången. Måste nu vinna båda återstående matcherna mot PSV hemma och Debrecen borta. Större under har skett, men jag tror inte att de kommer att greja det.

Chans till avancemang: 25%

Napoli - Enda laget i EL som inte ligger rejält illa till, på så sätt att det kan klara sig med fyra poäng på de återstående matcherna. Har Utrecht borta och Steaua hemma kvar. Kan väl gå lite hursomhelst. Jag tror att det blir minst en poäng borta mot Utrecht. Resten känns extremt svårbedömt. Risken är för övrigt rätt stor att man måste ta sex poäng, om Steaua slår Liverpool hemma i nästa omgång.

Chans till avancemang: 50%

Inga kommentarer: