torsdag 27 januari 2011

Gengångare

... Men var det inte kanske Mauro Zarates psykbryt som var det mest anmärkningsvärda i omgången?

Jag tror väl inte att så många av bloggens läsare har missat det, men Zarate blev rätt så "uppjagad" efter Lazios kanske inte så oväntade förlust mot - fortfarande - formstarka Bologna, började bråka och fick iväg ett ofokuserat knytnävesslag som råkade träffa linjedomarens näsa.

Det som är minst lika roligt är när man ser vad det är som är upprinnelsen till hela situationen. Vilket tydligen är att Zarate direkt efter att domaren blåser av matchen får tag i bollen, och i ett till synes komiskt omotiverat infall slänger han ut bollen framför sig så att den träffar bakhuvudet på den gamle Torinotalangen Rubin. Meggiorini försöker medla, men greken Moras verkar ha sett situationen på avstånd och kommer fram och konfronterar argentinaren ilsket, och resten är historia.

Här är förresten hela scenariot på YT. Spola fram en knapp minut.

Vi räknar det till andra Zarateklassiker som hans roliga Facebookbilder och fascisthälsningen i en gruppbild med Laziofans.

Träffen mot linjedomarens näsa däremot var förstås en olyckshändelse.

Det får mig att tänka på ett möte i början av 2000-talet mellan Parma och Lazio på Olimpico.

Fabio Liverani, romanistan som då var en dussinspelare i Lazio, hamnade - om jag minns situationen rätt - i en omärkvärdig dispyt med motståndarspelare (eller var det domaren?), vilket i sig inte ledde till annat än att han började röra sig bort från klungen, och kastade irriterat bollen mot Parmaspelarna som hade fått frispark. Han råkade dock träffa domarens bröstkorg istället, och fick därmed rött kort.

Det var en halvlek med mycket action och den hårda utvisningen på Liverani kompenserades med att Lazio slapp en solklar utvisning efter ett brutalt angrepp på Adrian Mutu några minuter senare. Minns inte vem förövaren var men... Matchen slutade i alla fall 0-0.