onsdag 15 april 2009

Slut på det roliga

Slut på det roliga. Ondskans imperium (Chelsea) och de som jag ogillar (Man United) är vidare igen. Den engelska dominansen är nu solklar. Alla fyra lagen kommer också att delta i turneringen nästa år, oavsett hur det går. Och sättet som det gick till var ju ännu mer bedrövligt.

Gårdagens hyllade match mellan Liverpool och Chelsea var ju tyvärr ganska dålig. Fullt med oprovocerade misstag och skitmål. Det var ändå mäktigt av Liverpool att driva matchen dit; att det blev dramatik till slut ändå. Men det borde ha blivit 10 fantastiska minuter efter Kuyts 4-3-mål. Istället blev det ständiga spelavbrott, maskningar och filmningar. Chelsea förstörde av matchen.

Och Porto ikväll var en stor besvikelse. Problemet var ganska enkelt; man drog ner tempot i anfallen. Man vågade aldrig slå inläggen när tillfället gavs. Istället klev man några extrasteg med bollen för att se om man inte kunde få något ännu bättre. Så var det inte på Old Trafford. Just det här känns ganska typiskt för den moderna fotbollen. Man öser på full fart framåt utan minsta tanke på vad man ska göra härnäst. Så blir man fast därframme och det hela ser bara löjligt ut.

Nej, som sagt, det här skulle bli den mest spännande CL-slutspelet någonsin för mig, men den dog rätt snabbt. Jag vet inte riktigt hur jag ska ranka den, men det är inget jag kommer att minnas med förtjusning.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Ekim sa...

Vilket är din favoritturnering i CL-historien?

Jag gillar fortfarande 1994/95.

Hossein Nayebagha sa...

Bra fråga.

94/95 var i alla fall den första som var riktigt kul. 92-94 var det aldrig lika spännande eftersom det fanns bara två grupper efter de inledande omgångarna. Som en dålig kommpromiss mellan grupp- och utslagsturnering.

99/00 var också rätt skön. Även 00/01 var skaplig, fast Bayern vann och sånt räknas ju också in.

02-03 hade några fett dramatiska matcher från kvarten och framåt.

03-04 var ball pga av alla stjärnsmällar.

06-07 hade också tunga fajter på slutet.