tisdag 17 december 2013

Champinjonlottning, dec 2013

En gång i tiden kände jag att jag kunde göra anspråk på att vara någon form av expert (lite mer översiktligt) i samband med lottningarna, men nu är det så långt ifrån sanningen att jag uppmuntrar läsaren att ta det för vad det är.

Lottning är ändå alltid bland de allra roligaste i fotbollen och jag kan inte hålla mig ifrån att åtminstone kommentera gårdagens champinjonlottning.


Manchester City - FC Barcelona

Kommentar: Barca är lite på dekis medan City gör sitt första framträdande i slutspelsfasen av Champions någonsin. Det gör att jag har mycket feeling för City här. Fast rationellt sett är det kanske magstarkt att kalla Barca för ett lag på dekis, med tanke på hur resultaten sett ut i ligan. Vad grundas det på? Att förra säsongen såg vi det som bara var en tidsfråga; Barcas stomme med tusen titlar i bagaget verkade inte riktigt lika hungrig som tidigare och föll därmed utan någon chans mot Bayern, efter att redan tursamt ha trasslat sig fram mot Milan och PSG. Något riktigt stort har inte hänt med laget sedan dess utöver att Neymar har köpts in, och det köpet stinker meningslöst prestigeköp långa vägar. Barca med sin rutin och system intakt hålls som favoriter, men jag skulle inte satsa några stora pengar på att de tar detta.

Tips: 40-60


Bayer Leverkusen - Paris Saint Germain

Kommentar: PSG har liksom förra säsongen gått väldigt bra i Champions och nu även i ligan. Man har världens bästa renodlade anfallspar. Bayer i sin tur går sensationellt bra i ligan men lite mindre bra här. Sett utifrån det som vi har framför oss idag är PSG klar favorit.

Tips: 20-80


Arsenal - Bayern München

Kommentar: Bayern är världens bästa lag och i en tid där inga andra konkurrenter är på sin absoluta topp är laget nu favorit att bli första laget att ta två raka CL-titlar, mer än någon har varit tidigare (men vi glömmer naturligtvis inte 2010 när Barca skulle försvara sin titel). Så, även om Arsenal gör sin bästa säsong på ett decennium, är frågan om detta inte är den mest givna åttondelen.

Tips: 10-90


Milan - Atlético de Madrid

Kommentar: Bra lottning för Milan. Atletico må vara ett bra lag under Simeone, men det är bara att titta på vilka andra lag det hade kunnat bli. Häromåret mötte Milan ett annat lag med uppåtgående formkurva och mycket hunger - Tottenham - och det gick ganska dåligt. Men då var också Milan favoriter. Den här gången har man ingen press på sig, ett januarifönster på sig att förstärka och en erkänt stark förmåga att lyfta sig extremt mycket i hemmamatcher i den här turneringen.

Tips: 45-55


FC Zenit - Borussia Dortmund

Kommentar: Av vad jag hör är Zenit riktigt sunkigt just nu. BVB är inte i storform heller, men jag litar på att de tar detta. En hel del rutin vid det här laget och ett fungerande system. Och den gula väggen.

Tips: 15-85


Olympiakos - Manchester United

Kommentar: Nu har jag ingen koll på Olympiakos trupp, men det imponerar att man tar sig före Benfica i gruppen och även om man inte alltid når långt i CL, spelar man i turneringen varje år. United verkar ha vaknat på sistone, men det ska fortfarande mycket till för att de ska kännas lika giftiga som förr. Trots allt har större under skett om vi tänker oss grekernas chanser att faktiskt slå ut Moyes gäng här.

Tips: 30-70


Galatasaray - Chelsea 

Kommentar: Mancini mot Mourinho, Drogba mot Stamford Bridge. Intressant match där GS i skrivande stund skulle ha en hygglig chans att överraska. Men vi vet inte hur saker och ting ser ut i februari, och Mourinho sviker sällan i dessa sammanhang.

Tips: 35-65


Schalke 04 - Real Madrid

Kommentar: Ancelotti är en cuptränare och Ronaldo är Ronaldo. Real skyhöga favoriter.

Tips: 10-90

Inga kommentarer: