onsdag 25 juni 2014

Dag 14: Iran och Suarez

Mot Bosnien började Iran till slut även att spela fotboll offensivt. Det var inte briljant, men det var att hålla nivån. Det såg man lite även i andra halvlek mot Argentina, men det var under speciella förhållanden. Som en del av en taktik att stänga igen totalt, och sen sticka upp när argentinarna minst anar det. Vilket i så fall funkade perfekt.

Kontentan av det blev att Bosnien vann ganska komfortabelt. Vi hade en bra period vid 0-1 i första halvlek men det räckte inte längre än till skott i insidan av ribban av Shojaei.

Inget konstigt med det. Bosnien är ett bättre landslag och vann således. Jag är sammantaget nöjd. Vi kom, tog en poäng, skakade Argentina så pass att vi borde haft poäng där också, och så gjorde vi i alla fall ett mål innan 90 minuter var över mot Bosnien.

* * *

Luis Suarez...

Var ska jag börja och var ska jag sluta?

Borde kanske låta legenden Oscar Washington Tabarez summera det hela. "Det här är VM i fotboll, inte i billigt moraliserande".


Erik Niva tror att Suarez nu kommer att bli måltavla för en extremt hätsk reaktion från publiken om han tillåts spelare i Uruguays resterande match/er. Då VM går i ett katolskt land där man normalt inte frossar i hycklande moralism på samma sätt som i protestantiska länder, är jag övertygad om att även om burop och dylikt skulle förekomma, så hade det varit tio gånger värre på en arena i England eller Nederländerna eller Sverige. Då och då måste man rättfärdiga att man njuter av denna smutsiga värld som den internationella toppfotbollen är. Men udden riktas simpelt mot en aggressiv reaktion och inte mot apparaten, systemet.

Inga kommentarer: