söndag 23 december 2007

Derbyt

Vet inte om jag ska kalla Inters seger för poetisk rättvisa. Det känns i alla fall som att det fick tyst på den arrogansen som har funnits på många håll i svensk fotbollsmedia. Alltför många har undervärderat Inter och gjort en stor sak av Milans seger i VM för klubblag i Japan. Man har nonchalerat Milans svaga säsong och mer eller mindre påstått att Milan inte satsar på ligan.
Det här är andra säsongen i rad som Milan har problem i ligan. Därför borde det ha varit uppenbart för alla att det inte handlar om formen. De hade oddsen emot sig. Eller borde i alla fall ha haft det. Men trots att Inter vann båda matcherna förra säsongerna snackades det om att kungarna i Milan skulle vinna.

Men de blev i stora perioder utspelade. Italiens bästa lag mot en gammal storhet som går lite trögt. Rätt väntat? Får se hur snacket går inför nästa derby. Hoppas man har lärt sig nåt. Fast då har väl Inter redan säkrat titeln.

Matchen i sig levde upp till alla förväntningar. På ett sätt uppskattar jag nonchalansen till Milans favör eftersom det eldade på matchen. Förutsättningarna var perfekta, och publiken svek inte. Det blev nog mer kamp och vilja överlag, men de tekniska numrena saknades inte. Synd bara att det inte är så på de andra arenorna. För 15 år sen var detta vardagsmat i Serie A.

I övrigt förväntar jag mig att det börjar snackas om att Zlatan inte levererar i de stora matcherna. Trots att han under sin relativt korta karriär i Italien gjort mål mot alla de tunga rivalerna, både i Juventus och Inter. Ofta har han också spelat briljant. Men Zlatan har tyvärr oerhört många bittra människor på sig. Man säger vad man vill säga. När han motbevisar dem, då låtsas man som om det inte har hänt. Sen den tionde gången när de får rätt, då är det "bevis".

2 kommentarer:

liisa sa...

Vilket universum lever du i? Skulle svensk press ha uppmärksammat Milans vinst i VM för klubblag mer än Zlatans Inters segertåg i Serie A. Vilket press pratar du om? Prenumererar du på Milans klubbtidning?
De tidningar jag läser har knappt skrivit något om Milans VM vinst men däremot utropar det Zlatan till världens bäste och har så gjort i fyra års tid, sedan första säsongen i Juve.

Hossein Nayebagha sa...

Tja, kanske är jag för mycket färgad av Svenska Fans till exempel. Och den bevakningen är väl mer seriös än aftonbladet.se?