tisdag 2 september 2008

Underskattade


2. Roma

Jag har tippat Roma tvåa två säsonger i rad och alltså fått rätt båda gångerna. Det känns nästan som att bara det talar emot tipset. Varför skulle vi få exakt samma etta och tvåa tre säsonger i rad?

Nå, i skrivande stund har det hänt en del saker med Roma. När jag tippade laget tvåa räknade jag kallt med att Suazo skulle hamna där. Och honom hade de behövt. Speciellt i Champions.

Och sen släpper man iväg Esposito till Chievo. Kanske rätt bussigt att ge honom mer speltid, men från deras egna perspektiv var det där en bra spelare som åldersmässigt (men knappast spelmässigt?) ligger på toppen karriären. Det är nu man ska mjölka ut allt man kan av honom. Det hade varit en duktig kille att ha på bänken i alla fall. I en lång säsong där många kommer att skadas.

Men i brist på omutliga konkurrenter finns det ingen anledning att nedvärdera laget heller. Jag förstår inte riktigt hur underskattningen har kommit till. SvenskaFans tippade Roma fyra och igår satt Claes Andersson på Eurotalks studio och sa att det blir kanske en femteplats bakom Fiorentina.

Och då är detta samma lag som senast var italienska mästare i över 50 av den sista omgångens 90 minuter. Mancini är borta från startelvan, men med hans humör är väl Julio Baptista nästan bättre?

Jag tror att det enda som talar för att Roma ska kunna slå sig in i semifinalerna av Champions är rutinen som har byggts upp under de två senaste säsongerna i den turneringen... Eller möjligen en hyfsad bra lottning.

Däremot lär de hänga med i toppen av Serie A säsongen ut. Sen om det blir en tredjeplats eller rentav scudetto återstår att se. Det finns ju en januarifönster att ta tillvara på.

Inga kommentarer: