lördag 30 augusti 2008

Revanschen...


3. Milan

De senaste säsongerna har jag varit duktig på att tippa Milans säsong. Jag tippade dem trea när de av vissa sågs som favoriter inför 2006/07 (trots minuspoängen), och sexa förra säsongen.

Desto svårare är det den här gången. Milan har inte rustat upp lika mycket som man hade trott, efter att ha missat Champions League. Men Milan har en fantastisk högstanivå, och när man kan koncentrera sig på ligan fullt ut, då kan det rentav bli en scudetto. Dock finns det så många äldre spelare i truppen fortfarande, att det blir svårt att sia om kunnandet. Det finns många stora namn, men hur mycket har de kvar? Jag tänker främst på Seedorf, Shevchenko, Ronaldinho och Gattuso (finn ett fel?). Alla dessa bör ha mycket kvar att ge, men det är en annan sak att prestera kanonfotboll vecka in och ut och höja laget till den yppersta nivån. Shevchenko har varit ganska kall i snart tre år nu. Ronaldinho likaså, efter VM 2006. Seedorf har varit ojämn under många år, och är nu 32. Gattuso har för det mesta sätt ganska mätt ut efter VM-guldet.

Zambrotta räknar jag som den bästa värvningen. Rent ekonomiskt vet jag inte hur det ligger till, men jag är övertygad om att han kommer att leverera direkt. Han har tidigare visat att han håller i alla möjliga lägen, på alla möjliga nivåer, och mer eller mindre i alla möjliga lag.

Flamini är den typen av föryngring som man har behövt tidigare, men han har lite mer att bevisa. Senderos kan bli en stor flopp. Hans största styrka är ju fasta situationer, och att satsa på frisparkar mot tunga mittbackar är inte direkt Milans signum. Borriello luktar Gilardinokopia långa vägar, på gott och ont. Inzaghi kommer säkert göra sina mål inne i boxen. Pirlo har liksom Gattuso ofta varit blek, speciellt när laget hamnar under press. Men han kan alltid leva på sina suveräna frisparkar. Pato gjorde inte de där 30 målen, men för mer seriösa bedömare infriade han ändå förväntningarna, och blir här en tillgång som Milan saknade förra hösten. Kaká har i ligan inte varit sig lik sen 2004/05. Lite av en extra revanschsäsong för honom.

Annars kommer man på såhär i efterhand att Carlo Ancelotti har suttit på sin post hur safe som helst, trots att det är otänkbara hände att Milan till slut även strulade till Champions League-deltagandet. Märkligt, för att säga det minsta, och frågan är om det inte kommer att påverka laget negativt, sportsligt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: