fredag 3 oktober 2008

KFF

Tack Peter Wastå för att ha förstört det hopp som fanns om svensk fotboll efter Helsingborgs framgångsrika Europaspel förra säsongen.

Jag hade så hårt räknat med avancemang för Kalmar. På ett sätt som jag aldrig gjort tidigare för ett svenskt lag i Europa. Fanns det ett lag som skulle klara av att hålla ett övertag så var det ju KFF.

Och jag tror fortfarande att de hade gått vidare om inte Wastå angett tonen med den där bedrövliga tabben redan efter 17 minuter. Redan där kom bilden av det ogenomträngliga Kalmar av sig.

För även när kvitteringsmålet kom anade man att allt inte var frid och fröjd. Kalmar var då nästan lika illa ute som vid ställningen 0-1. Det räckte med ett Feyenoordmål så var man borta. Den enda skillnaden var att om man nu höll tätt, skulle man gå vidare istället för förlängning.

Nanne är en riktig surgubbe i efterhand. Det har han varit hela tiden. Redan efter segern i Rotterdam började han direkt gnälla om att han inte får spela på hemmaplan. Det påpekade han även efter matchen igår (vilket i och för sig kändes mer befogat), och så nu ska han ha sagt att de lika gärna kan skita i Champions om de vinner Allsvenskan. Det är ju så värdelöst att inte kunna spela på hemmaplan på den här nivån att man lika gärna kan lägga undan hela skiten, verkar han tycka. Aningen överdrivet, eller? Jag gillar cyniska tränare, men det här tar priset. Snacka om att knocka sina egna spelare mentalt.

Ändå, det här var riktigt bittert. Svensk fotboll hade ett lag som hade förtjänat det så mycket och som verkligen såg så slagkraftigt ut. Att jag och många andra kallt räknade med avancemang mot ett anrikt lag som Feyenoord säger ju en del.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: