torsdag 30 september 2010

Är Barca verkligen så hett fortfarande?

Det kanske är för att jag inte har regelbunden tillgång till Canal+. Det kanske är för att jag överhuvudtaget har fått skära ner på mitt fotbollstittande den senaste månaden. Men känns det inte som att magin och hysterin kring FC Barcelona har blivit sjuhelvete svalt här i Sverige?

FCB är säkert fortfarande ett av de mest populära lagen, men något har ju hänt den här säsongen. För två säsonger sedan var laget helt överjävligt bra både i Europa och ligan, och hade även sedan tidigare sett till att "vårda sitt varumärke" som man ska säga nuförtiden. Spanien hade dessutom vunnit EM under den föregående sommaren med "positiv fotboll".

När så Zlatan anslöt säsongen efter var Barca som Sveriges andra landslag.

När Zlatan sticker tar han med sig något stort. Dessutom har laget fortsatt nedgående trend.

I ljuset av detta tycker jag att det är lite absurt att Aftonbladets Barcablogg Hola Barcelona! (nedvända utropstecken hur?) med Johanna Frändén fortfarande existerar och är aktiv. Fyller den någon funktion fortfarande? Redan när Zlatan stack så vore ju det logiska att hon hakade på till Milano och började blogga under Ciao, Milano! eller nåt istället.

Så vad är det som Sportbladet håller på och förhandlar om medan bloggen fortsätter under tiden? För de kan väl inte ha tänkt att hålla det igång hela säsongen? Inte ens efterspelet till Zlatan existerar ju om några månader.

Eller är det en kontraktsfråga? Frändén kanske jobbar för Sportbladet som frilansare och de har skrivit på att hon får betalt för att rapportera om Zlatan i Barca i typ två år.

Spekulationer... Men bloggen finns i alla fall fortfarande.

Inga kommentarer: