torsdag 17 februari 2011

Kom och ta oss!

Utan att veta så mycket om Walter Mazzarris andlighet utgår jag att även han som många av oss andra bär på antingen skrockfullhet eller mer eller mindre religiösa uppfattningar. Det hör till en sport där man hoppas så mycket på saker.

Hybris vore väl bästa ordet för det som Napoli sysslar med?

Napoli har mycket goda chanser att direktkvala till Champions League 2011-12, oavsett om Bundesliga snor en plats eller inte.

Napoli har hyfsat goda chanser att vinna ligan för första gången sedan Maradonas dagar, eller 21 år om vi ska vara mer precisa.

I det läget går man in i en sextondelsfinalsmatch mot Villarreal i Europa League. Svår prioritering? Nej. En scudettosköld på Napolitröjan är värd betydligt mer. Fantastiska kvällsmatcher på San Paolo i Champions är värt mycket mer.

Men Mazzarri spelar med Cavani hela matchen, liksom Lavezzi. Hur jag än försöker kan jag inte förstå hur han resonerar. Om det överhuvudtaget är han som resonerar. Visst, Cavani har varit frisk hela säsongen, men hur kan man ens ta risken att det håller i sig? Man ber om att straffas hårt när man håller på såhär. Och det sorgliga är väl att oavsett hur nära laget kommer scudetton kommer man alltid att kunna peka på EL som orsaken. Även om Cavani och Lavezzi håller sig skadefria finns frågan om trötthet också.

* * *

Följer man två matcher samtidigt, är det svårt att komma med analyser. Att Arsenal besegrar Barca med 2-1 är ingen chock, men en stor överraskning för mig. Svårtolkat läge. För i övrigt blev Wengers mannar precis så utspelade som man misstänkte att de skulle bli. Men liksom förra gången lyckades de ändå komma undan med ett resultat.

Jag som hade 90-10 till Barcas favör efter lottningen... Håller fortfarande Barca som favorit, men liksom förra gången är det oroande från deras perspektiv att Pique saknas i ett läge där Arsenal går in i matchen i ledning. Så var det inte förra gången. Det finns sammantaget en känsla av att det är Arsenals tur, men jag håller ändå fast vid ursprungstipset att Barca går vidare. Känns kanske mer 60-40 nu, men ändock...

Gör de inte det så får vi förmodligen en kvartsfinal där hälften av lagen utgörs av Arsenal, Schalke 04, Tottenham Hotspur och Shakhtar Donetsk. Antiklimax.

Inga kommentarer: