tisdag 21 augusti 2012

Call it Denmark if you want, but...

Det är mindre frustrerande när det är Celtic som gynnas, men svenska lag har varit rätt pinsamma ute i Europa den senaste 12-månadersperioden. Både med landslag och klubblag. På olika sätt. Antingen viker man ner sig eller missat en miljon öppna chanser. Det som sammanfattar allt är att varje gång folk har väldigt positiva vibbar inför det svenska lagets möte, så går det åt helvete.

Det påminner en hel del om hur det var när Stefan Holm alltid var "favorit" när han skulle hoppa i ett OS eller VM, men var knappt nära när det väl var dags.

Med det sagt vill jag inte insinuera att det har varit ett misstag av svensk fotbollsmedia att snacka upp Helsingborgs chanser. Med en normal utdelning hade man vunnit den här matchen med ett par mål. Celtic har visat sig vara precis så blekt som det sades att det skulle vara.

Lycka till i Champions, Bhoys.

I övrigt är jag väldigt förvånad över tystnaden om Henrik Larsson kring den här matchen. Vad fan? Legend i katolska Glasgow och trots allt hjälte på Olympia. Det är väl det enda man tänker på när dessa två lag lottas? Den enda gång där man vill ha lite personfokus försvinner det helt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ville bara säga att jag verkligen uppskattar din blogg. Kul och intressant att läsa annorlunda och originella synpunkter på världsfotbollen i denna tid av ständig mittfåra. Keep it up!

Hossein Nayebagha sa...

Tack, tack.