tisdag 26 februari 2008

23-24/2

Notervärda händelser under fotbollshelgen i Europa:
* Juventus fortsätter att använda Calciopoli som ett medel för att få nya fördelar i gengäld. Det som andra klubbar accepterar vecka in och ut beskrivs av Juventus fans och numer även ledning, i sann offermentalitetsanda, som enorma orättvisor. Och eftersom minnet är kort inom fotbollen har alla glömt att redan i första matchen fick Juventus genast ett skämt till straff mot Livorno under en period när man låg riktigt illa till.
* Fiorentina som hjälpts av Milans oavgjorda matcher mot Livorno och Parma ser nu ännu mer hjälplösa ut i kampen om fjärdeplatsen. Anledningen är Adrian Mutus skada. Rumänen kommer att vara borta i fyra veckor, och eftersom Viola inte är särskilt formstarkt, kommer nog racet i praktiken att avgöras någonstans då.
* Cagliaris väg mot räddningen är så gott som redan förlorad, men nu har man på fem matcher skrapat ihop 80% av hela höstens poängskörd, och hotar därmed att ge sig in i överlevnadskampen på allvar. Jag antar att klubben har ett beroendeförhållande till ödesmatcher. Där man tidigare har insisterat på att vägra alla chanser som fanns till en bekvämare tillvaro, har man nu gett sig fan på att skaffa nya chanser även när de inte borde finnas. Någon lugn sorti ska det inte bli här inte.
* Marco Borriello i delad skytteligaledning. Bisarr?
* Valencia fick ingen smickrande resultat med sig mot Recreativo Huelva, men 1-1 betyde ändå att Los Che är obesegrade fyra matcher i rad. Efter en katastrofal höst får det ses som en mindre framgång.
* För mindre än två veckor sedan skrev jag att Real Madrid har avgjort La Liga. Nu skiljer det två ynka poäng ner till Barca. Plötsligt är det bara Italien som har en färdig titelrace.

Inga kommentarer: