måndag 11 februari 2008

Milano

Inter fortsätter att imponera. Inte genom att spela bländande fotboll den senaste tiden, men genom att vinna. Nu blev det såklart en massa snack om att Cambiasso står en halvmeter i offside och frias. Med tanke på att de flesta propagerar för "hellre fria än fälla"-principen och att distansen ändå inte var solklar borde det inte bli sånt oerhört fokus, men men, det stör väl folk att Inter är så överlägsna, och det är aldrig dåligt när storlagens fördelar hårdbevakas. Men när det går bortom det rimligas gränser kommer det bara att trivialisera de värsta orättvisorna som vi sett tidigare och kommer att se i framtiden. Jag menar, hur kan ett lag som har fått fördelstämpeln på sig i en och samma match mot ett bottengäng få både en straff och en utvisning emot sig? För folk är väl medvetna om att det faktiskt hände under Inter - Empoli förra veckan?

Nå, det intressantaste är förstås om Inter kan gå en hel säsong utan förlust. Det skulle inte förvåna mig så mycket. Frågan är om det är så pass otroligt som många tycker att det vore. Det är inte sådär jättelängesen Milan gick igenom en förlustfri säsong, nån gång mellan dominansåren 1991-1994. Fast det var förstås före Bosman. Det fanns mer kontinuitet i fotbollen, och Europacupen drog inte lika mycket energi från lagen som Champions League gör numera. Och den petige kan påpeka att en Serie A-säsong var fyra matcher färre på den tiden.
Notervärt i övrigt:

* Fiorentina fortsätter att tappa mark i kampen att hålla undan för Milan som startat marchen mot fjärdeplatsen. Lite synd att en sådan outsider inte lyckas slå sig in framför de fyra stora. Men kanske har man sig själva att skylla, eller kanske gör jag en stor sak över att laget med stor otur föll mot Milan och inte lyckades slå Atalanta på bortaplan. Jag hade hursomhelst trott att man var kapabla att slåss om andraplatsen tillsammans med Roma. Om de inte ens kan ta fjärdeplatsen känns det som en missräkning.

* Slår över till TV4 Sport bara för att se en rödsvart spelare komma fram på högerkanten och drämma till bollen i nät bakom Manninger i Sienamålet. Vem fan var det? Favalli? Det visar sig vara en debutant vid namn Paloschi. Mycket snyggt, och mycket old school fotboll. Inte som dagens mesar som alltid söker enklaste möjliga läget innan de vågar skjuta.

* Juventus reser sig och slår Udinese borta med 2-1. Iaquinta av alla matchvinnare.

* Valencia vinner för andra omgången i rad! Det är närmare ett halvår sen det hände.

* Real Madrid har avgjort titelstiden.

* Sven-Göran Eriksson vinner mot Man Utd i derbyt med 2-1. På Old Trafford. Det är inte klokt hur den här gubben har förmågan att vinna matcherna med stort M. När han tog över England besegrade han Tyskland i München med 5-1, vilket låter sjukt än idag, och året därefter besegrades Argentina i VM. Nu tar han över City och vinner säsongens båda Manchesterderbys. Makalöst.

* Måste stolt konstatera att jag råkat missat resultatet på Chelsea - Liverpool. Jag har inte en blekaste aning om vad som har hänt i den matchen, så där har ni förklaringen om någon undrar varför jag inte har nämnt att Gerrard gjort hattrick på Stamford Bridge när Liverpool utklassat Chelsea på bortaplan.

Inga kommentarer: