onsdag 30 april 2008

Shit happens

Fotboll brukar som sagt jämna ut saker och ting. Jag tänker inte gratta Chelsea. Kommer aldrig göra det så länge deras framgångar enbart vilar på hur många nollor pamparna har på bankkontot. Gå inte ens in i kvasiargumentet att "man måste ändå ha kompetens för att få ett fungerande lag"; det är sant att det är svårt att vinna allt som finns att vinna enbart med pengar, men det finns också en gräns för hur lite man kan prestera med Chelseas resurser. En misslyckad säsong för Chelsea innebär ändå att de spelar i Champions, och ju fler chanser de får, ju mer säkert är att nån gång kommer det att gå vägen. Sen att man i alla fall i början investerade smart och köpte in spelare som Drogba istället för ett stort affischnamn, låt gå.

Det svider lite att Liverpool inte fick med sig det här, eftersom matchen höll på att utvecklas till just ett ännu heroiskt insats, ett magiskt ögonblick i klubbens historia.

Matchen förlorades när Hyypiä gav det där straffet. Synd att man bara fick igång ett anfall efter Babels reducering. Ständiga onödiga spelavbrott. Annars finns det inte så mycket att klaga på förutom Riise, som gav bort ett jätteläge för sitt lag i första matchen, och agerade väldigt dåligt vid 3-1-målet, när han stannade upp för att vinka offside. Men frågan är om han inte hamnat efter ändå i det läget. I övrigt kan man inte säga mer än att shit happens.

Inga kommentarer: