söndag 4 maj 2008

Dramatiskt

Spontana reaktioner från omgång 36 i världens stiligaste liga:

* Oj! oj! oj! Cagliari vinner mot Fiorentina med 2-1 och är därmed mest bekväm av alla de inblandade lagen i bottenstriden. Jag ska bespara beskrivningarna över hur otroligt det är att vi ligger där vi ligger, eftrsom bara en åsna kan börja fira redan innan det är över. Förhandstips är en sak, verkligheten en annan. Det som gäller i dagsläget är att om Parma och Empoli förlorar respektive tappar poäng i sina bortamatcher mot Fiorentina respektive Reggina så är Cagliari klart för Serie A 2008-09. Men en poäng för skinklaget och en seger för bondgänget (som har två färska bortasegrar mot Torino och Genoa i bagaget) kommer få mig att börja darra igen.

* Av förklarliga skäl (se ovan) missade jag Milanoderbyt, men den rödsvarta segern kom efter tre raka blåsvarta segrar. Det känns så märkligt att säga det här bara halvåret senare, men för en gångs skull ligger det något i det alla bittra fans säger om att det nu är slutlekt för Inter. Det har varit en mantra som nu ser ut att bli sann till nästa säsong. Alla imperier faller, men det känns som att Inter knappt kommit igång med sitt bygge. Man har helt enkelt inte sett ut som Italiens bästa lag de senaste månaderna, och det känns så typiskt att man ganska beräknat förlorar mot Milan i derbyt. För ett halvår sen hade jag bara kunnat tänka mig att Milan skulle kunna kämpa sig slut till en seger, men av rapporterna att döma blev det inte riktigt så. Just nu håller Milan jämna steg med Inter. Roma favorit till scudetton nästa säsong?

* Surt för våra motståndare Fiorentina. La Viola har legat i CL-zonen hela säsongen, men tappar den inför de två sista omgångarna. Låte för sorgligt för att vara sant. Kanske blev det för mycket fokus på Uefacupen trots allt? Det enda som talar för laget just nu är att Napoli tar poäng mot Milan hemma. Vilket annat lag som helst och jag hade dömt ut det direkt, men det finns inget som napolitarna älskar mer än att tvåla dit en av giganterna från norr.

Inga kommentarer: