måndag 23 mars 2009

60+

Det var stort när Barcelona värvade Henry sommaren 2007. Ett av världens då högst rankade anfallare skulle ansluta till ett lag som redan hade det bästa anfallet i hela världen med Ronaldinho, Eto'o och Messi. Att dessa fyra spelare skulle vara i ett samma lag var bara sjukt. Även om jag gissar att det finns många efterhandskonstruktioner att tala om, hade en gräns överskridits, ungefär som när Lazio på slutet av 90-talet, enligt 2000-talets regler, skaffade sig en bänk som var ungefär minst lika bra som de spelare som ingick i startelvan. Eller när Abramovich tog över Chelsea.

När man väl började spela var Henry ganksa kylig efter sin långa skadeperiod i Arsenal. Ronaldinho visade sig inte kunna återkomma till den form som han hade mellan åren 2004-2006. Eto'o var ofta skadad. Messi höll nivån utan tvekan. Men det blev inte Harlem Globetrotters över det hela.

Men igår när Barca på nytt krossade motståndet sexsiffrigt, den här gången Malaga, innebar det att man nu har 60+ i målskillnad.

Sexti jävla plus.

Förstår vi hur sinnessjukt det egentligen är? Barca har inte gjort 60 mål. De har gjort 84 och släppt in 24. De har helt enkelt ett överskott på 60 mål efter 28 omgångar.

Det säger tillräckligt. Först nu är Barca Harlem Globetrotters. Tack och lov är fotboll en sport där Harlem Globetrotters faktiskt kan få stryk. Men i alla fall, det har funnits många oslagbara lagmaskin i Europa över åren, men i fråga om att hänsynslöst massakrera motståndarnas försvar är Barca det största vi har sett i en toppliga hittills.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: