måndag 16 mars 2009

This weekend

Att det stora mötet på Old Trafford avslutades med att Dossena hånfullt lobbade bollen över Van der Sar, säger något om vilken märklig utgång den matchen fick. När alla redan är chockade över att det står 1-3 på resultattavlan... United som ändå har sett mer oslagbara ut än Barca, då lobbar floppvärvningen från Udinense, en back, in 1-4.

Tydligen har så Benitez förklarat att han har hittat Uniteds svaghet (något om att man ska köra snabba, längre, bollar mot deras försvar innan de har hunnit förbereda sig för motanfall), vilket mest får tolkas som ett sätt att peppa Uniteds kommande motståndare. Ligan är förstås redan avgjord och det är verkligen sorgligt att Liverpool inte leder den. Fyra vinster av fyra möjliga mot Man United och Chelsea är makalöst.

Hursomehelst fick Liverpool med sig sammanlagt 9-1 mot Real Madrid och Manchester United, de poängmässigt mest framgångsrika klubbarna i Europa sedan hösten 1992 (läs Champions League). Och Fernando Torres har därmed definitivt växt som en av världens fem bästa anfallare i mina ögon.

* * *

Oh. My. God. Arsenal är redan förbi Aston Villa. Det blir inte ens någon "jaja, Arsenal missar CL för en gångs skull, men det är fortfarande så sjukt cementerat där uppe". Det blir the big four igen. Hur kan de så enkelt ge bort den. På mindre än en månad.

Everton är i och för sig bara fyra poäng efter. Kan de ge Gunners en match? Det får spelschemat säga något om.

* * *

Apropå anfallare på en topplista; hur bra är Diego Forlan?

* * *

Delio Rossi är tydligen ifrågasatt som Lazios framtida tränare. Redan. De har radat upp segrar på sistonde och för en vecka sedan besegrades Napoli med 2-0 på San Paolo. Men 0-3 mot Chievo och han duger inte längre. What the fuck, liksom.

Kul för Chievo också. De gör en stormatch och det enda allmänheten har att säga om det är att Lazio är sopor.

Chievo är ett ganska bra lag. Pellissier, Langella, Esposito, Makinwa och Bogdani har man i anfallsväg. Okej, alla har sett sina bästa dagar (Makinwa har tid på sig, men är en talang som inte blommade ut på riktigt) men det finns ändå mycket kvalitet där. Det ska man inte glömma.

* * *

Chievos seger innebär trubbel för Torino. De inledde en förlustfri svit på sju matcher. Sen kom derbyt. Det går förstås inte att säga att man har "fallit ihop". Atalanta är ett starkt hemmalag och Juventus är Juventus. Men lik förbaskat har man nu två poäng upp till Bologna som inte är så mycket sämre. Det kommer att bli en tuff vår för Novellino och gänget. Förmodligen kommer man att tvingas kämpa för överlevnad ända in i den absolut sista omgången.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: