måndag 28 december 2009

Lottningen, Del III

...

Grupp C - England, USA, Algeriet, Slovenien

England fick en enkel lottning. Det kan alla skriva under på. Eller vänta. Engalnd fick en relativt enkel lottning. Men det gör inte gruppen mindre intressant.

USA har under några år varit ett landslag som mer eller mindre dominerat sitt geografiska område, men samtidigt varit väldigt oberäkneligt, delvis för att området inte har så många internationellt starka nationer utöver Mexiko. Man spelar också mer brittiskt än britterna själva. Det kommer att krydda derbystämningen inför öppningsmatchen mot England extra.

Algeriet är ett arabiskt land och det kommer nästan per automatik att skapa en del... "Infekterade" vibbar inför matchen mot USA. Lär inte blir så vänskapligt mot England heller, för den delen.

Slovenien är ett lag som gemene man inte vet så mycket om. Jag har tidigare sågat laget som ett tråkigt och meningslöst inslag i EM 2000 och VM 2002, men den här gången har jag lite mer respekt. Kan inte säga riktigt varför. Kanske för att de hela tiden klarade sig när ingen utanför Slovenien trodde på laget. Jag har hursomhelst väldigt svårt att spå utgången av deras VM-äventyr.

Inga kommentarer: