måndag 18 juni 2012

Torres får mig att spy

Inte Fernando Torres själv. Han verkar vara en rätt vanlig kille som man inte har anledning att uppröras av.

Men ämnet Torres, det ständiga tjatet kring honom, och det faktum att han blir uttagen i den spanska startelvan gör mig bara irriterad.

Jag är bara så jävla trött på tjatet. Först var det mycket snack under några år eftersom han råkade vara en av världens bästa anfallare.

Sen slutade han att leverera men istället för att då hamna i skuggan på ett naturligt sätt, fortsatte tjatet. Varje gång Chelsea kom på tal var man tvungen att ta med honom också.

Fernando Torres. Torres. Fernando Torres. FERNANDO TORRES. Fernando Torres. Nando Torres.

Men då har jag inte ens kommit till huvudpoängen.

Det som hela den här skiten är en del av.

Att folk aldrig kan släppa en känd spelare. Aldrig tröttnar på att allt ska handla om samma person hela tiden långt efter spelarens tid varit över.

Det var nästan samma sak med Ronaldinho. Stort buhu-kalas över att inte få se Ronaldinho i VM 2010. Som om det vore så mycket att se. Det kommer någon tårfylld nostalgitext om hur fantastisk Ronaldinho var år 2005, etc.

Ja, än sen? Det var då, det. Nu är det andra tider. Andra spelare som ska få chansen att glänsa.

Om gubbjäveln Del Bosque hade insett det hade vi överhuvudtaget inte behövt se Fernando Torres i detta EM.

Del Bosque fick sparken av Real Madrid sommaren 2003 och alla tyckte att det var det mest orättvisa någonsin. Han hade lett Real Madrid till två ligatitlar och blivit mästare i Champions lika många gånger på tre år. Men han ansågs inte tillräckligt stor för att leda Florentino Perez nya Galacticos-era.

Är det inte samma förhållningssätt som han själv nu uppvisar?

Den fantastiske Roberto Soldado har öst in mål i alla möjliga sammanhang, och ändå lämnas han utanför hela truppen av Del Bosque, som uppenbarligen varit mer besatt av att få Torres att leva igen än att ge rätt spelare chansen. Ett namn har fått gå före prestationer.

Allt detta är en stark anledning till att hoppas på spansk sorti från EM så snart som möjligt.

Inga kommentarer: