lördag 9 juni 2012

Trolig framtidsscenario: Holland OUT

Holland som haft så mycket flyt under de senaste två mästerskapen (bortsett från VM-finalen) blev nu offer för fotbollens balanserande natur. Danmark gjorde det bra, men att det inte blir ett nederländskt mål i matchen är förstås en tillfällighet.

Både förnuft och magkänsla säger att det här kommer att kosta dem en plats i kvartsfinalen, vilket såklart är ett gigantiskt fiasko, som på något sätt ändå lär uppstå bara på grund av en uddamålsförlust i premiären.

Det har mycket med spelschemat att göra.

För att man ska överleva krävs det att man tar poäng i nästa match mot Tyskland. Det vore ingen skräll men jag utgår från att man misslyckas.

Blir det så kommer Holland att sluta på max tre poäng, vid seger i sista matchen mot Portugal.

Danmark möter Tyskland i den sista omgången och har då som sämst tre poäng. Det innebär att Holland då antingen redan är ute eller behöver en tysk seger för att ha chans att gå vidare.

Har Tyskland då fyra poäng så kommer man att gå för seger för att inte riskera något.

Har Tyskland sex poäng så kan man i samförstånd spela kryss med Danmark, så att båda går vidare som gruppsegrare respektive grupptvåa.

Och att Tyskland skulle ta det lugnt för att slippa en guldkandidat med sig till slutspelet känns ju väldigt logiskt.

Fast då gäller det att vi har det scenariot inför matchen, vilket just Hollands match visar att vi inte i dagens landslagsfotboll.

Inga kommentarer: