fredag 6 februari 2009

This Arshavin business

Till slut skrev han på. Sommarens mest överskattade spelare, Andrei Arshavin, kommer att spela i Arsenal nu. Han kommer säkert att passa in i laget, och tillföra något. Men som jag förstår var det ett av Arsenals problem. Att de har en massa kvicka tekniker i laget, men få eller inga riktiga köttare. Det går därför att ifrågasätta Wenger lite nu. Är karln kanske alldeles för envis?

Det vet jag inte, för även jag är en idealist, de gånger jag inte är helt underställd det där som vi kallar apati.

Mitt problem är mer att Wenger här bröt mönstret lite. Det är den mest namnkunnige spelaren han värvat sen Rosicky. Och eftersom det har varit lite tyst om tjecken det senaste året, kommer Arshavin att ge än mer stjärnstatus till Arsenal. Inte för att han nödvändigtvis förtjänar det. Nu kommer han spela i Premier League en längre period och det kommer att visa lite mer exakt hur bra han är. Två matcher i EM och en bra vår med Zenit i Uefa Cup Light (post-1998) räcker inte för mig. Inte för att hela världen kretsar kring PL, men ni fattar.

Men där Rosicky kom till Arsenal gratis, lär Arshavin ha kostat minst 150 miljoner kronor. Siffran är helt spekulativ eftersom det gäller "undisclosed fee". Men det var sådana siffror det talades om och Zenit var inte direkt under någon press att släppa Arshavin.

Wenger har sedan senaste ligasegern ständigt skickat iväg sina forna storstjärnor och ersatt dem med intressanta unga spelare, som varit mer eller mindre okända för den stora allmänheten. En del har kostar en del, men de har ändå varit riskfyllda satsningar, och deras värde har kraftigt ökat sen dess. Det har gett honom rätten att fortfarande kallas en av världens bästa tränare, trots att Arsenal förutom CL-finalen 2006 inte varit nära några stora titlar. Han spenderade mindre än Spurs, men behöll ändå gapet mellan klubbarna.

Men nästa gång kan många gapa om Arshavin.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: