söndag 15 juli 2012

Halvdyr kalsongreklam

12. Danmark

Danmark är vårt grannland och har ett landslag som håller ungefär samma nivå. Så att försöka sätta sig in i hur danska supportrar känner sig kanske inte är så jättesvårt. Därför tänker man att det måste svida rejält att besegra Holland med 1-0 i en storturnering och ändå åka ut i gruppspelet, även om den sortin i sig var väntad.

Men i slutändan var det nog inte mer än rätt. Utifrån sina förutsättningar gjorde Danmark en jättebra insats. Hade lite flyt mot Holland, men segern var inte helt slumpartad. Man lyckades hålla den nederländska pressen under hyfsat bra kontroll. Mot Portugal var det ganska jämnt och även mot Tyskland lyckades man ta över stora delar av matchen. Sammantaget skulle man kanske ha haft två poäng sett till spelet i de tre matcherna. Det blev tre.

För mig är det mest intressanta att man har haft samma förbundskapten i över 10 år. Det är en lång, lång, tid i dessa sammanhang.

Annars var det Nicklas Bendtners höga kalsongböter som var en stor snackis.

Bojan Djordjic körde på sin populistiska bullshit i TV4-studion och fick medhåll av Henke Larsson. Huuur kan man ge 900 000 euro i böter och samtidigt vara så mjuka mot rasism? Vad tänker GUBBARNA med?

Tja, med hjärnan.

Att man ger den typen av böter för en reklamkupp beror på att pengar faktiskt har ens tor betydelse i det fallet.

Det har det inte när vi talar om rasism. Att säga att det här är äpplen och päron är en rejäl underdrift. Det är helt olika planeter.

Uefa har svårt att stävja rasism på läktarna eftersom rasisterna som ropar inte gör det på grund av pengar.

Nicklas Bendtner drar ner sina shorts för att exponera kallingar, för att folk ska se dem och köpa dem. Där handlar allt om pengar, och om Uefa utdelar tillräckligt höga böter, då finns det inte längre några incitament för reklamkupp. Vill kalsongtillverkaren exponera sin produkt så får de göra som Castrol, McDonald's och alla andra företag.

Siffror

1 seger
0 oavgjorda
2 förluster

4 gjorda mål
5 insläppta mål

Inga kommentarer: