torsdag 26 juli 2012

Fiasko för Hiddink Light

9. Ryssland

Rysslands tidiga sorti var den största överraskningen efter guldfavoriten Hollands fiasko - och då klart större om vi ser till hur allt såg ut inför den sista matchen. Också lite synd, i och med att vi hade kunnat få en match som Ryssland-Tyskland i kvartsfinalen... Väldigt "sexigt" som man brukar säga numer.

Men för mig personligen också lite kul. Jag har aldrig gillat Hiddinkhajp av olika slag och störde mig därför lite på Ryssland för fyra år sen, trots att de gick långt väldigt välförtjänt.

När man nu försökte köra lightvarianten blev det alltså fiasko. Liksom för 2,5 år sen när Hiddink själv misslyckades att ta landet till VM i Sydafrika.

Någon chock är det kanske inte. Ett ojämnt lag som Ryssland vet man aldrig var man har. Samtidigt känns Grekland som det mest passande motståndet för ett Hawaiilag (de har inte tillräckligt mycket kvalitet framåt för att straffa ett dåligt försvarsspel), och lyckas man inte göra ett mål på en hel halvlek mot grekerna, då finns det inte så mycket att snacka om.

Sen var matchstället sjukt fult. Eller, kanske inte sjukt fult. Men rätt fult. Guldmönster är guldmönster och i övrigt kändes det omotiverat med helrött och en sån där fejkretrodiagonal som alla ska ha nuförtiden.

Siffror:

1 seger
1 oavgjord
1 förlust

5 gjorda mål
3 insläppta mål

Inga kommentarer: