söndag 8 juli 2012

Minus Boniek

14. Polen

Vad kan jag säga om Polen egentligen? Ett anonymt landslag som spelade med glöd, men som inte räckte till. Än en gång. Sedan Polen återvände till den stora scenen efter många års uppehåll, alltså VM 2002 med ex-nigerianen Olisadebe som frontfigur, har det blivit sorti i gruppspelet varje gång man ställt upp. Vilket är en besvikelse med tanke på att man inte har fått det särskilt tufft i lottningen.

2002 var värst, då man delade grupp med Portugal, Sydkorea och USA. Fyra år senare var det Tyskland, Costa Rica och Ecuador. EM 2008 blev det Kroatien, Tyskland och Österrike. Och så nu "livets grupp" med Ryssland, Tjeckien och Grekland.

Som alla redan har förstått var det i premiären som man tappade allt. Det verkade ju inte som att det skulle kosta så värst mycket där och då, eftersom man skulle kunna besegra Tjeckien och på så sätt kunna tråckla sig vidare. Men det var verkligen där man gav bort allt. Att ha ledningen och få en utvisning på motståndaren - som är offensivt svaga Grekland - är väldigt svagt. Kan man inte få ut nåt av såna chanser, är det väl logiskt att man inte spelar kvartsfinal i ett EM.

Polens misslyckande säger också någonting om att vara värdland, men kommentarer på det sparar jag till nästa värdland.

Siffror

0 segrar
2 oavgjorda
1 förlust

2 gjorda mål
3 insläppta mål

Inga kommentarer: