onsdag 6 maj 2009

You didn't miss a thing

I somras blev det ett långt tillfälligt avbrott mitt under EM-semin Tyskland - Turkiet. Det skapade jätterubriker överallt och att döma av kostymnissarnas reaktioner hade man kunnat tro att nyheten gällde ekonomisk smussel på astronomiska nivåer, eller kanske en militär invasion i något land. Där stod Schweizare och skämdes som hundar.

Det var en överdrift som sa något om världens tillstånd. Hur mycket en sketans fotbollsmatch får utrymme på den nivån.

Men på nåt sätt kunde man ändå förstå den enorma besvikelsen hos tittarna.

Om gårdagens - uppenbarligen - avbrott under Arsenal - United kan jag bara säga, vem fan bryr sig? Hur kan någon utöver de med starka Unitedsympatier gråta över att ha missat kanske historiens tråkigaste semifinal i Europacupen/Champions League?

Det var en ganska bra läxa för alla som poängterade att 0-1 var ett bra resultat för Arsenal. Självklart var det ett uselt utgångsläge. Vad fick människor att tro på en sån sak? United behövde egentligen bara göra ett mål för att stänga matchen. United har den bästa offensiven i Premier League. Arsenal håller inte Liverpoolklass när det gäller taktiskt försvarrspel. Utgången var därmed given. Däremot hade vi kunnat få lite nerv i kanske 50 minuter eller så om Wengers pojkar inte var så in i helvete klena av sig.

Inga kommentarer: