torsdag 10 september 2009

Nu ska England vinna VM igen

... Fabio Capello har gjort England till en vinstmaskin och det är bara att lyfta på hatten. Mindre tilltalande är att snacket om Englands potential att vinna VM åter är i luften. När ska folk lära sig? England var riktigt starkt i kvalet även med Sven-Gröan Eriksson. Och även han byggde sitt lag på disciplin. Kanske är England mer redo för den stilen idag, kanske är laget i helhet bättre. Men det måste ändå sättas på prov innan man åter börjar tala om att England ska kunna ro hem guldet efter 44 år.

Hur det nu ska gå till. England har en forward av yttersta klass, två bra mittbackar och en av världens bästa mittfältare. Utöver det ser det ganska tunt ut.

* * *

Diego ligger illa till nu. Jag kände mig ensam som skeptiker när han utnämndes till ny tränare för Argentina förra året, men nu är kritikerna inte nådiga. Jag var skeptisk för att Diego inte direkt har spenderat sina år som fotbollspensionär till att analysera fotboll och bilda sig som analytiker. I efterhand känns det som att det var vissa mäktiga profilers önskemål att han som en man av folket med en stark röst skulle tappa i status.

Argentina behöver fyra poäng för att troligen klara playoffplatsen. Tre av dem kommer att ros hem utan problem mot Peru hemma. Sen väntar en tung match borta mot Uruguay. Borta har Argentina varit dåligt. Igår var man genomusla. Även Messi.

Största hotet är hursomhelst Colombia, som har det enklaste schemat kvar, förutsatt att Paraguay släpper på sina krafter i den sista omgången när de båda möts, då de rödvita igår säkrade en plats i VM.

Bilder som visar varför Uruguay utöver sin historia förtjänar ännu ett VM:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: