måndag 28 september 2009

This ain't 1991. Eller ens 1995.

En omgång där Inter, Juventus och Milan alla tappade poäng. Hör inte till vanligheterna.

Det är i alla fall väldigt vackert att se Sampdoria där uppe som serieledare. Det har kommit till min kännedom att vissa människor på allvar spekulerar i möjligheten att Samp åter vinner ligan.

Det kommer inte att hända.

Det är inte ens särskilt märkvärdigt att Samp leder ligan efter sex omgångar. Lecce låg länge på CL-plats i början av 2004-05. Udinese, Lazio och Napoli låg alla högt uppe vid ungefär samma tidpunkt förra säsongen.

Om Samp fortfarande ligger på samma poängnivå som Inter och Juve efter den tolfte omgången, först då kan vi åtminstone börja säga "åfan...".

Sampdoria kommer inte att kunna blanda sig i titelstriden den här säsongen. Sampdoria lär inte ens klara fjärdeplatsen den här säsongen, även om det åtminstone skulle kunna hända, eftersom konkurrensen där inte är omänsklig.

Anledningen är enkel. Sampdorias försvar är inte tillräckligt stark och Sampdorias trupp är alldeles för tunn. Genoa och Napoli, andra lag som ligger precis under Top 4 och nosar, har just bredden. Fiorentina har haft bredd sedan flera säsonger tillbaka. Även Roma har en del hyggliga spelare på bänken.

Såja... Tänkte bara se till att vi är överens där.

* * *
Det var inte tänkt att det skulle bli flera dagars uppehåll med Den optimala ligan, men jag återkommer snart med det.

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: