onsdag 23 november 2022

Inför: Grupp F

 Kroatien

Belgien

Marocko

Kanada


Ett av VM:s finare grupper med alltid sevärda och karaktärsstarka Marocko, och världsfotbollens utropstecken på senare år Kanada. 

Det stora hockeylandet har lyckats få fram ett gäng talanger, bl a Jonathan David och Alphonso Davies. Det är mer än namn på pappret vilket har bevisats i Concacafkvalet där man flugit fram och aldrig riktigt behövt tvivla på inkvalet. Det blir därmed oerhört intressant att följa dem.

Belgien ska nu för tredje gången med sin framstående generation försöka göra något stort. En i gänget som är förbi sin karriärshöjd är Eden Hazard. Och det var trots allt deras bästa offensiva spelare, så det är lite av ett stort tapp. Även min man Nainggolan har sedan länge checkat ut. Belgiens kurva pekar inte spikrakt uppåt och jag tänker således att det lär bli kvartsfinal ut eller liknande. 

Kroatien är något åt samma håll. Man har redan peakat och lär inte komma nära det siljvermedalj som man ju drog åt sig i Ryssland för fyra år sen.

Så, gruppens europeiska lag känns inte jättespännande, men har båda haft kontinuitet och är således favoriter att gå vidare. Jag skulle dock inte bli chockad om något eller rentav båda av dem åkte ut här.

Marocko fick minimal utdelning på sitt fina spel för fyra år sen och har revansch att utkräva här. Ziyech har övergett Nederländerna och blir en fin tillgång här, men mannen som är lagets största stjärna är förstås Achraf Hakimi. Av vissa hållen som världens bästa högerback. 

Inga kommentarer: