torsdag 6 mars 2008

Champinjonomelett

Jobbig förkylning och en sadist till kursansvarig och en urusel kursbok... Thus jag har avstått från att skriva i bloggen trots en intressant CL-vecka.
Arsenal briljerade på San Siro och vann med 2-0. Typiskt. I flera år har jag tänkt att Milans ålderstigna lag har sett sina bästa dagar och är slut. Då åker de till München under press och vinner med 2-0, då kör de över Man United på San Siro. Till slut när jag tänker att myten kring deras CL-sagor har blivit så stor att den i sig kan skrämma och besegra motståndare, då åker de relativt enkelt. Ändå kunde de ha grejat det även nu. Fabregas mål kom i ett skede när Arsenal redan hade avverkat sina bästa perioder, och riskerade att bestraffas för missade möjligheter. Snyggast var ändå 2-0 målet. Att Walcott bara studsar tillbaka efter fällningen, kör på och lägger en hård passning inåt, och där dyker Adebayor upp och pang i nätet. Nästan som ett hockeyanfall.
Om Milans 0-0 i första mötet innebar att de blev potentiella mästare igen, måste Arsenal nu räknas in i den kategorin.
**
Arsenal verkar trivas i Italien. 3-1 mot Roma, 5-1 mot Inter och nu 2-0 mot Milan.
**
Jag vet inte om det är Arsenal eller Inter som är den störste vinnaren från tisdagen (se tidigare blogg "Bara Arsenal kan rädda Inter nu".
**
Det jag såg av Roma igår var imponerande. Jag är väldigt förvånad. Men inte chockad eftersom Real tappat sin form i La Liga. Ändå hade de 11 segrar av 11 möjliga på Bernabeu i ligan för inte så längesen. Kanske borde jag ha tänkt mindre på Romas prestationer i ligan och mer på vilket bra Cup-lag de ändå är. Kul i alla fall att vi får ett italienskt lag i kvarten.
**
Hur sjukt är det inte att av de fyra tisdagsmatcherna är det bara en som går till förlängning och det är den som hade slutat 3-2 i första. Det var nån turk som efter Fenerbahces nederlag mot Inter i gruppspelet klagade på Inters korsfarartröjor. St George-korset ger inga goda vibbar i Istanbul (not Constantinople). Nå, nu fick Fener spela mot korsfarare igen, från en föredetta muslimsk stad. Och det gick bättre den här gången. Men det är inte riktigt unikt. Galatasaray nådde kvartsfinal i Champions för fem-sex år sen. Då efter att ha gått vidare från andra gruppspelsfasen, någon åttondel fanns då inte. Det blev även då 3-2 på hemmaplan, även då mot ett spanskt lag (marängerna), men 0-3 borta. Mycket starkt av Fenerbahce hursomhelst. Jag tror dock inte att de har nåt mer att hämta i fortsättningen.
**
Schalke04 vidare på straffar. Tyskar kan inte misslyckas i straffsparksläggningar. De lever upp till bilden av robotnazis. På landslagsnivå är det extremt. VM 82, 86, 90 , 06 och EM 96 var man med i straffsparksläggningar och vann alla. Det är såklart unikt. Av de tre sista har man inte ens missat en enda straffspark. Inte en enda tysk har missat en av de 15 straffarna. Sinnessjukt.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Inte en enda tysk har missat en av de 15 straffarna. Sinnessjukt."

Hade jag ingen aning om. Intressant fakta och grymt imponerande av tyskarna.