lördag 22 mars 2008

Pazza Inter tillbaka?

För min del är jag mest ledsen över att vi inte kunde hålla ut borta mot Samp. De förde spelet, men vi skapade de vassa chanserna, och vi var mer disciplinerade i försvaret. Sen är Ferri alldeles för passiv och det leder till att kvitteringen kommer. Avslutet i sig är klockrent, men frågan är om han borde ha fått läget, Franceschini. Finns inget mer frustrerande än försvarare som inte går på.

Vi är hursomhelst med och krigar nu och det sorgliga är; chansen är stor att vi slutar inom 3p under strecket, i vilket fall det kommer att vara omöjligt att tänka på minuspoängen. Trots vetskapen att det inte finns några garantier om att vi hade skrapat ihop exakt lika många poäng efter avdraget, om den inte kommit.

För när avdraget kom var det mest en fantasi att vi skulle kunna rädda oss kvar. Sen dess har vi fortsatt att vinna på hemmaplan, och därmed ligger vi bara tre poäng under strecket. Hade det inte varit för det tuffa schemat, där vi bara kan ha segerkrav i tre av dem, hade jag haft större hopp. Nu hänger det lite på hur det blir på onsdag när beskedet kommer om minuspoängen kvarstår.

Inters spel mot Juventus var pinsamt att skåda, för ett lag som jag och många andra för inte så längesen höll för Italiens överlägset bästa lag. Så såg det verkligen inte ut idag. Inter skapade två-tre farliga chanser under 90 minuter. Det är alldeles för dåligt. Zlatan gjorde också en usel match. Han gjorde det för svårt för sig. Usch, så dåligt.

Juventus å sin sida verkar lyfta sig inför stormatcherna. 2-2 och 1-0 mot Roma, 0-0 borta mot Milan och så 1-1 och 2-1 mot Inter. Undantaget är Fiorentina hemma 2-3. Dagens triumf följer 0-0 borta mot Empoli i veckan.

Så, är jag då redo att ta ge mig och konstatera att Roma trots allt har en chans på titeln?

Kanske det. Kanske är jag beredd att säga att chansen finns. Emir Osmanbegovic från TV4 sa häromveckan, på Svenskafans Eurotalk, att Pazza Inter är tillbaka efter en längre period, och det ligger nåt i det. Det Inter som vi såg förra säsongen skulle aldrig ha gjort en sådan plattmatch som det vi såg idag.

Det Inter som vi såg förra säsongen hade i motsvarande läge i ligan 11 poäng fler än vad man har nu (!) Det är fakta.

Jag tror fortfarande att Inter vinner ligan. Jag gjorde till och med en oseriös ihopräkning baserat på de kvarstående matcherna och kom fram till att Inter vinner ligan med tre poäng. Men den är som sagt väldigt lös. Anledningen till att Inter vinner ligan är enkelt; det är åtta matcher kvar och Inter har i praktiken fem poängs försprång (fyra poäng + inbördes möten mot Roma). Samtidigt som Pazza Inter lätt kan tappa fem poäng, är det så att Roma inte är ett omutligt lagmaskin som kan rada upp seger efter seger. Det var bara några dagar sen man förlorade derbyt. Och Empoli idag var inte sådär oerhört övertygande heller.

Annars grattis till Siena som i praktiken säkrade nytt kontrakt idag. 35p med åtta matcher kvar kommer Berrettas mannar inte att tappa, även om det i sammanhanget är värt att påpeka att skillnaden mot förra säsongen i motsvarande läge bara är en poäng. Siena säkrade då kontraktet i den sista omgången. Eller, Lazio bjöd på den, om man ska vara tydlig. Det säger en del om vilket ras det blev då. Kommer inte hända igen.

Det blir således en kamp mellan sju lag om att undvika de tre nedflyttningsplatserna, varav den mest anrika står lite i parantes eftersom man har ett ganska gynnsamt utgångsläge. De är:


Torino, Parma, Catania, Livorno, Empoli, Reggina, Cagliari

Inga kommentarer: