söndag 2 mars 2008

Straffar

Är det någon mening att jag går in på hur jag känner inför det straff som FIGC har delat ut till Cagliari? Tre minuspoäng för att man gått till domstol för att ta upp ett fall mot en spelare som numer huserar i Salerno, utan samtycke från allsmäktiga FIGC. Allt ska skötas internt. Uteslutning av övriga samhället är bara ett sätt av många att utöva makt.

Man kan prata om det hur mycket som helst. Men vad det i slutändan handlar om är att VI HAR INTE GJORT NÅGOT OSPORTSLIGT SOM BERÄTTIGAR ETT STRAFF PÅ MINUSPOÄNG. FIGC, de asen, är beredda att lägga krokben för våra killar som har kämpat mot alla odds, bara för att visa vem det är som bestämmer.

Många på Svenskafans har visat sina sympatier på Cagliariforumet, men vad en och annan fotbollssupporter tycker spelar ju ingen roll. Det är bara Cagliari, så vem bryr sig? Vi kan trampa på dem allt vi vill, för något stort medialt intresse finns ju inte kring frågan.

**

Vad gör Parmas försvar i Rom? Vucinics sista mål (4-0) kändes bara patetiskt. Varför kan de inte spela så mot oss? Alltid kul att få se Esposito även om det är alltför sällan. Nu fick han åtminstone en assist under sina tjugo minuter.

**

Förstår inte riktigt hur Ancelotti tänker. Det står 0-0 i en match som Milan ska vinna. Han har redan fått ta ut Seedorf på grund av skada. Under halvtid tar han risken att göra båda sina byten, vilket alltså innebär att om någon mer gubbe går bort sig får han spela 10 mot 11. Ok, tänker man, det är väl skönt att han har lite guts och kan ta den risken. Men vad var det för killar som kom in då? Rivjärnet Ambrosini och Kakás brorsa, försvararen Digao som gör Serie A-debut. Inga spelare som gör anfallet vassare direkt.

Så där står Milan med ett halvt juniorlag och i övrigt brist på offensiva nyckelspelare (Pato undantaget) och har 45 minuter på sig att avgöra. Lazio tar ledningen efter en listig framspelning av Rocchi till den coole Bianchi och vips, man är på väg mot ännu ett hemmafiasko. Nu räddas dagen ändå eftersom domaren blåser straff på en kampsituation i straffområdet mellan Behrami och Kaladze. Och därmed har Lazio fått två nästan identiska straffsituationer emot sig på San Siro i år. Nå, det blir ändå 1-1 och jag undrar hur Ancelotti kan sjabbla bort poängen på det där sättet när hans lag i nästan två år inte har fått vara med om en titelstrid. Känner han sig inte pressad? Varför fick inte Inzaghi sina 20 minuter (eller 45 om det nu måste vara två i halvtid)? Det var Lazio och inte Cremonese han mötte.
Nu tror jag i och för sig att Milan fortfarande är favoriter till fjärdeplatsen, men man gör det inte lättare för sig. Fyra oavgjorda på de fem senaste nu… Tur att Fiorentina ser mänskliga ut.

**
Det ligger lite i luften att Inters första förlust kan komma imorgon. Det har varit så mycket snack om alla domarfördelar att det känns som en tidsfråga innan de råkar på en sån där match där allt blir omvänt. Och vad vore mer typiskt om det skedde just i en het kvällsmatch på San Paolo? Vi minns ju hur det gick för Juventus där senast.

Inga kommentarer: