söndag 30 mars 2008

Ohälsosamt analytisk

Supportrar till lag som slåss för överlevnad upplever förvirring på slutet av säsongen, när man inte vet vilka resultat man ska hoppas på. I början tycker man lika mycket som alla andra att det är kul med skrällar, men på slutet när man är ohälsosamt analytisk funkar inte riktigt det där.

Det mest luriga är vad man ska hoppas på för topplagen. Och det är just därför detta i större usträckning är ett fenomen för oss. Det räcker inte alltid att man gör sitt bästa. Därför gäller det att analysera topplagen för att veta hur farliga de kommer att vara. Gynnar det eller skadar det oss om de förlorar eller vinner dagens match mot den och den motståndaren? Man vill att de inte ska ha nåt att spela för när de möter oss, men samtidigt måste man tänka på att de möter våra rivaler. Kanske är det tvärtom bra att de har något att spela för. Hur gick det för de idag? Om de förlorar lär de knappast göra det två gånger i rad, och det är vi som står på tur... Aj aj.

Idag är det svårt att summera omgången. Vi fick med oss att Reggina, Empoli och Catania förlorade, och Livorno tappade poäng på hemmaplan mot Siena. Å andra sidan förlorade Milan, och de kommer att vara taggade mot oss nästa lördag. Fiorentina förlorade mot Udinese, och släppte därmed in friulianerna i CL-striden. Det innebär att vi förutom Inter borta kommer att möta tre lag som siktar på CL i avslutningen. Inte kul...

Inga kommentarer: