tisdag 18 augusti 2009

Del II

17. Bologna
I skrivande stund ligger Bologna ganska så illa till. De kan lika gärna åka ur. Känns lite udda att de släpper Sergio Volpi. Ingen har ersatt honom. Bolognas trupp är full av spelare som bara "är där". Ibland kan dessa spelare tänkas vara underskattade. Andra gånger känns det som att de bara haft turen att vid en tidpunkt spela i ett lag i den övre halvan av Serie A, och därefter levt på ett rykte. Jag skulle kunna säga att det som avgör om de åker ur eller inte är hur bra Osvaldo, som värvades för rätt dyra pengar från Fiorentina under vinteruppehållet, egentligen är. För jag skulle inte satsa alla mina pengar på Di Vaio. Dels tror jag inte att han kommer att upprepa det han gjorde förra säsongen - han är helt enkelt inte en spelare av den kalibern, och de kommer nog inte få lika många straffar som de fick då -, dels kunde de mycket väl ha åkt ur även med alla hans mål.

16. Livorno
Livorno har inte pengar, men mycket hjärta. Hemma på Armando Picchi, där fansen står emot den allmänna högervågen både på de italienska läktarna och det italienska samhället, kommer man nog att kriga till sig tillräckligt många poäng för att klara sig kvar. Det är för övrigt otroligt starkt och ganska ovanligt att direkt studsa upp igen efter en nedflyttning.

Men det handlar inte bara om romantik. Den största anledningen till att jag tippar Livorno som en överlevare är att de är den nykomling som gjort minst ändringar, och sånt brukar löna sig. Ett samspelt lag är mer effektivt än ett desperat ihopköpt lag. Livorno har därmed fortfarande samma nyckelspelare som man hade när man åkte ur, och när man åter tog klivet upp; Diamanti och Tavano. Därtill återkommer legenden Lucarelli. Hur han och Tavano kommer att fungera ihop blir intressant att se. Men jag tror och hoppas att kamratandan i klubben är så pass stark att två anfallare med mer eller mindre stjärnstatus kan gå efter en "alla med"-princip snarare än tjuraktig rivalitet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: