söndag 30 augusti 2009

Mou och Diamanti

Det gick snabbt för Mourinho att tysta ner alla efter premiärfiaskot. 4-0 borta mot Milan är stora siffror. Den värsta utskåpningen i Milanoderbyt sedan Milan vann med hela 6-0 någon gång i början av 2000-talet, när Sheva var som han var. Sådana siffror speglar förstås sällan matchen och det är små detaljer som avgör även den här gången. Milan sätter inte sina chanser, men det gör Inter. Sen agerar Gattuso oförståeligt klantigt och bjuder Inter på en straff. Men kanske hade det blivit mål där ändå. 0-2 blir en omöjlighet att hämta upp när Gattuso sen fäller Sneijder och är därmed utvisad. Resten är historia. Jag tyckte ändå att Inter var precis så stabilt som man kan förvänta sig av laget och kanske lite mer därtill. Mourinhos stora värvningar har hittills varit klockrena, och det var bara dessa som hade placerat sig på målprotokollet, sedan premiären, innan Maicons 3-0 ändrade den statistiken. Nu har den lille moren fått revansch för sina värvningar från fjolåret där Muntari inte var mer än lagom bra, medan Mancini och Quaresma var dunderfloppar.

* * *

I 18-matchen slutade det 0-0 på San Nicola mellan Bari och Bologna. Ett resultat som de förmodade bottenlagen utöver dessa två säkert är nöjda med.

Jag hann också registrera att Livornos Diamanti har skrivit på för West Ham. Det har varit på tal men att Livorno verkligen säljer killen är ofattbart. Detta kan vara skillnaden mellan överlevnad och ännu en nedflyttning. Jag förstår att Livorno inte är klubben som kan gör hur den vill när det kommer till ekonomin, men att vara utanför Serie A kostar betydligt mer än att tacka nej till de ca 100 miljoner kr som West Ham erbjöd.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: