onsdag 19 augusti 2009

Ola Anderssons dilemma

Just den första säsong med Platinis mer rättfärdiga principer kring deltagande i Champions verkar inte få någon jätteeffekt, utöver att lag som Sporting och Celtic ersätts av typ Levski Sofia eller FC Köpenhamn.

Ämnet... berördes i alla fall i Viasats studio efter Arsenals komfortabla seger över Celtic. Sladjan Osmanagic kommenterar att det är bra att de mindre lagen som är mästare i sina egna länder får en bättre chans att kvala in.

För så är det alltså. Platser att slåss om i kvalet är nu färre, men fem av de tio kvalplatserna är reserverade för mästare från de mindre länderna. Dessa mindre ligors mästare får alltså möta varandra istället för att de ska åka ur mot andra, tredje, eller fjärdelag från de störra ligorna.

Efter Sladjan blir det Ola Anderssons tur. Han säger att han också tycker att det är bra, men att det är dåligt att de bästa lagen ska få möta varandra.

Jaha, så då är det bra, men ändå dåligt.

För det går ju inte att få båda två. Att de mäktigare lagen får möta varandra är en förutsättning för att de i mindre grad ska kunna lägga krokben för de svaga.

Så jag tolkar Olas uttalande som att det borde ha förblivit som det varit, men om Uefa på ett magiskt sätt lyckas slussa in ett par smålag, då är det också bra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: