torsdag 27 augusti 2009

Ödet ironi x2

Varför händer såna saker. Matematiskt kanske det inte var så otänkbart, men Kaká fick Milan och Zlatan fick Inter. Det räckte inte med en av två möjliga. Båda gick in. Sick shit. Notervärt också att de två tyska lagen utanför de två högsta seedningsgrupperna - Wolfsburg och Stuttgart - båda fick en relativt överkomlig lottning. Det kommer per automatik att gynna dem i kampen om att sno Italiens fjärdeplats i nästa säsongen av CL.

Grupp A: Bayern München, Juventus, Girondins de Bordeaux, Maccabi Haifa

Tuff grupp i och med att Girondins nyss har spräckt Lyons sex raka ligatitlar, och verkar i inledningen av den här säsongen bara ha blivit bättre. De har dessutom skaffat sig lite rutin i Champions, och kommer att kunna störa de två stora. Juventus håller jag som knapp gruppfavorit.

Grupp B: Manchester United, CSKA Moskva, Besiktas, Wolfsburg

Ingen utmanig för United. Kommer att vinna gruppen hur säkert som helst. Desto jämnare bland de som blir kvar. Om jag är tvungen att tiippa, kör jag Wolfsburg som tvåa.

Grupp C: Milan, Real Madrid, Olympique de Marseille, Zürich

Med sina galacticos är väl Real favoriter till gruppsegern. Dock har inte primeran börjat i skrivande stund, så hur deras försvar håller har vi ännu inte sett. Kan OM störa de två stora? Jag hoppas det, men det känns knappast troligt.

Grupp D: Chelsea, Porto, Atlético de Madrid, Apoel

Atlético får chansen till revansch mot Porto. Chelsea är förstås storfavorit till gruppsegern men jag se inte det som fullkomligt orealistiskt att både Porto och Atlético lyckas ordna en sensation genom att lägga beslag på de två åttondelplatserna.¨

Grupp E: Liverpool, Lyon, Fiorentina, Debrecen

Lyon verkar vara på gång efter en för deras del medioker säsong i ligan och i viss mån i Champions på grund av svår lottning. Fiorentina övertygar för tillfället varken i ligan eller i Europaspelet. Men på pappret har de ett lag som kan ta andraplatsen. På rak arm tror jag dock att Lyon fortfarande har ett för starkt övertag med rutin, och har redan fått igång Benzemas ersättare Lisandro Lopez, som visade förra säsongen att han vet hur man spelar i den här turneringen. Liverpools ligasäsong har inte börjat bra. Det kan göra gruppen jämnare än man tror.

Grupp F: Barcelona, Inter, Dynamo Kiev, Rubin Kazan

Går inte annat än att tycka synd om Inter. Detta är en mardröm. Att ta sig vidare ska de göra, men det kommer att bli en utmaning att resa till öst i höst/vinter och ordna poängen. Det är visserligen lite av en klyscha; latinska länder har visat sig kunna prestera där, men det brukar krävas att man verkligen kämpar om det. Men även där innebär ju en andraplats att man kommer att lottas mot andra gruppsegrare, och bortsett från en grupp så är det i princip bara mardrömsmotståndare det handlar om.

Grupp G: Sevilla, Rangers, Stuttgart, Unirea Urziceni

Sevilla och Rangers var de svagaste lagen från sina seedningsgrupper, så det är minst sagt märkligt att de hamnar i samma grupp. En grupp helt utan ett riktigt storlag. Sevilla och Stuttgart bör väl betraktas som favoriter, men Rangers är inte helt ute ur leken. Vad gäller de rumänska mästarna har jag knappt hört talas om dem. Men rumänska mästare brukar inte vara att leka med.

Grupp H: Arsenal, AZ Alkmaar, Olympiacos, Standard

Det finns de som tycker att Arsenal ovanligt ofta får såna enkla lottningar och det är bara att skriva under det. Hur något av dessa lag i längden ska kunna störa Wenger är otänkbart. Belgisk fotboll är fortfarande på dekis, så det enda av betydelse i gruppen kommer att handla om kampen mellan AZ och Olympiacos om andraplatsen. AZ har varit bra i Holland i flera år nu, men Olympiacos har mer rutin i CL.



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: