fredag 7 augusti 2009

The League + Champions

Helsingborg och Elfsborg såg ut att åter bli två svenska succégäng i denna Europa League som känns tusen gånger fräschare än 2000-talets Uefa Cup - Version Nobody Gives A Shit. Istället för att vara en Uefacup rövad på prestige och kvalitet, är nu denna Europaliga inte mindre än vad den utger sig för att vara. Förvirringen kring Intertoto är också borta.

Men Helsingborg fick inte marginalerna med sig. De kommer ju trots allt från Sverige.

Heder till Elfsborg. Jag såg inte någon av de matcherna men Braga är ett kvalificerat motstånd.

* * *

Och sen lottades det i eftermiddag.

De italienska lagen fick en generös lottning. Roma som precis pulviserat Gent, lär inte få några större bekymmer med Kosice. Lazio möter Elfsborg. Vem vet, det kanske blir svårare än man tror, men hade vi inte känt till Elfsborg så hade vi väl tänkt "äh, några töntar från ett pytteland som i och för sig spelade i gruppspelet för två år sen, men vann ju inget". Odense är säkert bra, men Genoa är bättre.

Och i Champions kunde Fiorentina ha fått Arsenal, Lyon eller Stuttgat, men slapp alla och fick Sporting Club istället. Allt annat än avancemang vore fiasko. Om Twente var typ 30 sekunder från att slå ut portugiserna, då ska La Viola inte ha några bekymmer heller. Men klart är att det inte kommer att bli någon dans på rosor.

Arsenal - Celtic är den stora höjdpunkten från Championslott-ningen.

Från Europaligan:

Shakhtar Donetsk - Sivasspor

Bröndby - Hertha Berlin

Sion - Fenerbahce (Swiss-Turkish "tension", Round 4)

Slavia Prag - Röda Stjärnan


Urvalet är förstås högst subjektivt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: