onsdag 12 maj 2010

Omotiverad sorg för Ronaldinho

Ronaldinho kommer inte med i Carlos Dungas VM-trupp.

Snyft. Hade varit jättekul att följa en sån spännande talang. Tänk vilken show han hade kunnat bjuda på. Det hade verkligen kryddat VM.

Eller?

Herregud, jag förstår verkligen inte hur folk orkar sörja att Ronaldinho inte kommer med till VM. Får man aldrig nog av att se samma bilder på samma spelare om och om och om och om och om igen?

Ronaldinho har varit ett affischnamn i nästan åtta år, beroende på hur man ser det. Han har vunnit två ligatitlar med Barcelona, en Championstitel med Barcelona, ett VM-guld och fått Ballon d'Or. Förutom VM-guldet, där han inte spelade finalen på grund av avstängning, som kom i samma ögonblick som han fick sitt stora internationella genombrott, har han gjort allt detta som den store stjärnan. Nikes store stjärna RONALDINHO!

Räcker inte det? Är det inte desto roligare att andra spelare får chansen att visa upp sig? Ny turnering, nya spelare. Vad är problemet? Borde inte tiden i rampljuset fördelas istället för överexponering av samma vanliga grupp?

Å andra sidan när man väl ändrar perspektiv mot den här andre spelaren, då är det väl ändå synd om honom för att han aldrig fick chansen? Fotbollsfans vill ibland hade hela kakan och äta den också.

Om det nu är hans tekniska förnedring av Dunga som är en orsak till detta, så är det tragiskt, men nu tycker jag ändå att det är skitsamma. Oavsett hur det ligger till så är jag snarare glad att få slippa Ronaldinho. Har inget emot honom och visst, han är säkert ledsen. Men den som tar hans plats hade också varit ledsen över att aldrig få chansen. Han är inte tillräckligt intressant. Och hans prestationer har inte alls varit så fantastiska att VM (eller Brasilien för den delen) står och faller med honom. I bästa fall har han varit en sämre kopia av sitt gamla jag, i sämsta fall har han varit helt anonym i två Milanoderbyn och två CL-matcher mot Man United.

* * *

Vad gäller Pato så ska han självklart platsa, men handen på hjärtat, vem tror att Pato verkligen kan gå igenom en VM-turnering utan att dra på sig en skada? Jag är visserligen högst osäker på om det är det som gjort att Dunga petat honom, men även här är det inte så relevant när det kommer till våra förhoppningar. Han hade ändå gått sönder innan slutfasen börjat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: