torsdag 11 juni 2009

Myt och sanning

Ständigt detta Ecuador. Den här gången från en annan vinkel.

Man lär sig aldrig. Varje gång det blir dagens för ett av storlagen att åka till Quito eller La Paz tänker man att myten kanske föder sig själv, så att säga. Att snacket om hög höjd är en överdrift som bildar mentala spärrar för brasilianska- och argentinska spelare. Att förr eller senare kommer det att bli mest som en liten fördel som i slutändan inte spelar någon större roll.

Det är delvis konsekvensen av okunnighet. Följer man sydamerikansk fotboll närmare än vad jag gör, då kanske man har insett detta för längsen.

När jag igår började ägna mer uppmärksamhet åt matchen Ecuador - Argentina, en bit in i andra halvlek, såg Argentina ut att vara numret större.

5-10 minuter senare var de helt borta ur matchen. Det fanns plötsligt knappt några argentinska spelare kvar på motståndarnas planhalva. Inte ens Lionel Messi.

Ecuador styrde matchen och vann med 2-0.

Jag ska aldrig underskatta den höga höjden igen.

Att Argentina ska missa VM kan vi dock glömma. Även om de ramlar ner till femteplatsen kommer de att knocka ut ett CONCACAF-lag i playoff. Jag kan verkligen inte se Honduras, Costa Rica, Trinidad & Tobago etc. slå Diegos lag över två matcher. Inte ens Mexiko.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: