måndag 21 juni 2021

Dag 10 - Trendenligt spel, trendbrott i mode

 Aa, nä... Det här var den mest händelsefattiga turneringsdagen. Det mesta gick precis som det hade gått tidigare i gruppen och placeringarna stod sig.

Det hjälpte nog inte att spela kl 18.00 som dagens enda matchtid. Antiklimax på kvällen.

Anledningen förstås att ena matchen spelas i Asien med minst två timmar fram.

Italien vann igen, Wales sålde sig dyrt igen, Turkiet var om möjligt ännu svagare nu när chansen fanns att upprätthålla hedern. Schweiz vann och har chans på avancemang men hade nog hoppats att en tvåmålsseger skulle ge större utfall än en halvhygglig tredjeplacering.

Fiaskot för Turkiet är inte att man förlorar klart mot Schweiz som sådan. Det är att man gör det i det skedet där man faktiskt rätt tacksamt skulle kunna knäppa Schweiz på näsan i deras desperation. Att man är så svaga att Schweiz kan på beställning hämta hem en enkel seger med bud på ännu större målmarginal. 

* * *

I en sån här händelsefattig dag kan jag passa på att observera en märklig trendförändring som jag visserligen välkomnar men som jag alltså inte förstår.

Det är dräkterna.

Medan det från början verkade bestämt från högre ort att man ständigt skulle spela i helfärg har vi under de senaste två dagarna fått se en återgång till den gamla skolan. I vissa fall är det en slump men i andra fall ett mysterium.

Italien till exempel stod som hemmalag även på pappret både mot Schweiz och Wales. Mot Wales spelade man i sitt klassiska ställ mot ett helrött Wales medan Schweiz som ikväll spelade i helrött mot Turkiet spelade i helvitt mot Italien som då istället för vita shorts bar marinblå. Och om det nu gick bra att spela i ordinarie ställ mot ett helrött Wales... Varför behövde de ändra dräkt i premiären mot Turkiet?

Ungern spelade i sina ordinarie vita shorts mot Frankrike som hade vita strumpor och tröja. I början av turneringen var det big no-no att något färg skulle delas av båda lagen.

Österrikes alternativa ställ var svart tröja med en plastig kall grön färg på shorts och strumpor mot ett helrött Makedonien. Mot Nederländerna i helorange spelade man istället i helsvart.

Inga kommentarer: