söndag 6 juli 2008

Dr Jerzy och Mr Hajto?


14. Polen--- 3 --- 0 -- 1 -- 2 ---1-5 ---- 1

Historien upprepade sig igen för Polen. Det vill säga, 2000-tal. Polen var det första europeiska laget att kvalificera sig för VM 2002, och blev en av de bästa tvåorna i kvalet till 2006. Båda gångerna blev sedan själva slutspelet en stor flopp. I det tidigare mästerskapet föll man helt chanslöst med 0-2 mot Sydkorea och sedan kom förnedrande 0-4 mot Portugal. Fyra år senare fick man enkel lottning men föll med 0-2 i premiären igen, nu mot Ecuador. Båda gångerna följdes det av en tröstseger i sista, mot USA respektive Costa Rica.

Till EM kom laget efter ännu ett övertygande kval där man från en svår grupp kom etta, före Portugal. Nu skulle det väl bli trejde gången gillt?

Men, nej. Beenhakers mannar var inte ens nära. Det blev bara samma historia igen. Förlusten mot Tyskland var inte så mycket att snacka om, även om det kanske var lagets mest kreativa match i turneringen. 1-1 mot Österrike var en missräkning. Även om baklängesmålet på straff var diskutabelt, går det knappast att säga att slutresultatet var orättvist. Matchen mot Kroatien såg jag inte, men höjdpunkter och slutresultat visar att det inte var något att minnas. Och då var ändå kroaterna redan klara gruppsegrare och ställde upp B-betonat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: