tisdag 8 juli 2008

OK comeback


12. Rumänien --- 3 --- 0 -- 2 -- 1 ---- 1-3 ---- 2

Resultatmässigt är Rumäniens första storturnering på åtta år så bra som man kunde förvänta sig. Men jag var nog inte ensam att ha den positiva fördomen att rumänerna skulle spela en väldigt attraktiv fotboll, så som de alltid (i alla fall 90-tal och framåt) har varit kända för. Även med en defensiv grund har det alltid funnits riktigt vassa kontringar att slå till med. Men nu såg man inte mycket av det. Mutu var ett ständigt hot, men blev knappast giftig när kamraterna Niculae och Nicolita inte gjorde så mycket mer än att kämpa och jaga boll.

Men det såg ju ut att räcka långt när det blev straff mot Italien. Man ska inte ta ut något i förskott. Vi vet inte hur matchen hade sett ut om Mutu överlistat Buffon. Italienarna har trots allt en förmåga att ta sig ur kniviga situationer, och det hade inte förvånat mig om de trots allt forserat en kvittering till 2-2. Men så mycket kan vi säga som att ett mål där och Rumänien hade stått med ena benet i kvarten.

Istället blev det sorti i gruppspelet, vilket är första gången sedan 1996, även om man inför denna turnering missat att kvala in tre gånger i rad.

Annars kommer Mutu och Chivu att vara med ett bra tag till, så det behöver inte finnas någon oro över att fylla ut stjärnornas plats. Den rumänska ligan är ett av europas allra mest framåtgående. Detta är nog inte det sista vi hört från rumänerna på ett tag.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: