lördag 5 juli 2008

Kristina Kappelins negerkvot

Sepp Blatter är ingen personlig favorit för mig, men ofta får idiotiska kommentarer från mindre korrupta människor honom att verka riktigt bra.

Som Kristina Kappelin. I hennes förvirrade artikel i dagens Sportbladet gör hon en helt vriden tolkning av Blatters önskemål att öka antalet inhemska spelare i de europeiska toppklubbarna, och projicerar sin egen rasism på FIFA-presidentens väldigt enkla poäng.

Vad menar egentligen Sepp Blatter när han säger att det borde finnas minst 6 inhemska spelare i varje lag? Är det den heliga europeiska rasen han vill rädda? Då får han ändra inställning. De flesta stora EU-länder har stor invandring, vissa av dem har koloniala traditioner. Det franska landslaget är ett sammelsurium av spelare som egentligen bara har sitt franska medborgarskap gemensamt.

Ja, Kristina, vad menar Blatter? Menar han kanske något så enkelt som att det inte ska finnas fler än fem utlänningar i ett och samma lag?

Till skillnad från dig kan Blatter se en skillnad mellan en argentinsk fotbollsproffs i Inter och en mörkhyad spelare i det franska landslaget. Det kan inte finnas någon som på allvar tror att Blatter skulle ha ett problem med ett franskt klubblag fullt av mörkhyade FRANSMÄN. Känns som att du mest är trött och inte orkar skriva. Ett tips; gör då inte det.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sant, Kappelin visade sig vara en jättepajas med den kommentaren. Extremt överskattad journalist förövrigt.


Bra blogg annars
/Erik

Hossein Nayebagha sa...

Tack.

Jag har nog själv överskattat henne tidigare, för 4-5 år sen. Eller så har hon bara blivit sämre och sämre. Normalt är det inte såna skumma saker som jag stör mig på hos henne. Hon skriver oftast bra, men vad ska man säga, ur en fotbollsnörds perspektiv blir det ibland lite ytligt.